آثار سیکل قاعدگی بر پاسخ همودینامیک به لارنگوسکپی و لوله گذاری تراشه در جراحی های الکتیو سر و گردن
طی سیکل قاعدگی در فازهای فولیکولر ولوتیال تغییرات هورمنی ، فیزیولوژیکی و پسیکولوژیکال متعددی رخ می دهد. که این تغییرات می توانند به تغییر نیاز به هوشبرها و آنالژیک ها گردند. مطلعات قبلی ارتباط بین افزایش پروژسترون و افزایش حساسیت به درد را نشان داده اند. در این مطالعه بر آن شدیم تا تاثیر فازهای مختلف سیکل قاعدگی بر پاسخ همودینامیک به لارنگوسکوپی و لوله گذاری تراشه را بررسی کنیم.
در یک مطالعه مقطعی به ارزیابی 68 بیمارکاندید جراحیهای الکتیو سرو گردن در بیماران امیرالمومنین (ع) رشت در سال 91-1390 که تحت بیهوشی عمومی و لوله گذاری تراشه قرار گرفتند، پرداختیم. بیماران بر حسب فاز سیکل قاعدگی بیماران به دو گروه فولیکولر (روز5 تا 15سیکل قاعدگی) و گروه لوتیال (روز15 تا 28) تقسیم شدندو بعد از القای بیهوشی با روش مشابه ، ضربان قلب و فشار خون سیستولیک ، دیاستولیک ، فشار خون متوسط شریانی ، RPP در دقایق 0(بدو ورود) ، بلافاصله بعد از لوله گذاری ، 2 دقیقه و 5 دقیقه بعد ثبت و ارزیابی شد.
در این مطالعه بیماران از نظر مشخصات سن ، کلاس BMI¸ASA تفاوت معنی داری نداشتند. تغییرات ضربان قلب ،فشار خون سیستولیک ،دیاستولیک ، فشار خون متوسط شریانی و RPP در مقاطع زمانی مختلف بررسی شد که در گروه فولیکولر و لوتیال تفاوت معنی داری نداشت (و برای بررسی این ارتباط از General Linear Model استفاده شد.)
این مطالعه نشان داد که تغییرات همودینامیک ایجاد شده در پاسخ به لارنگوسکوپی و لوله گذاری در فازهای لوتیال و فولیکولرتفاوت آماری معنی داری ندارد.