مطالعه عملکرد فرایند انعقاد الکتریکی با الکترودهای آهن و آلومینیم و تاثیر نوع اتصال الکترودها در حذف فورفورال از فاضلاب

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
عملیات انعقاد الکتریکی یکی از فرآیندهای کم هزینه و دوست دار محیط است که در سال های اخیر به نحو چشمگیری برای حذف آلاینده ها از آب و فاضلاب مورد استفاده قرار گرفته است. عملکرد فرایند انعقاد الکتریکی در حذف فورفورال از فاضلاب در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته است.
روش کار
در این مطالعه تجربی از یک راکتور با جریان منقطع به حجم 500 میلی لیتر مجهز به 4 الکترود از جنس آهن و آلومینیوم به ابعاد 1×50×150میلی متر با 3 آرایش به صورت الکترودهای Fe-Fe و Al-Fe و Al-Alبه روش دوقطبی و تک قطبی و منبع مولد جریان DC استفاده شد. تاثیر پارامترهای مختلف بهره برداری از جمله نحوه اتصال الکترود، جنس الکترود، ولتاژ جریان 5 تا 25 ولت، pH محیط 3 تا 9، زمان تماس 2 تا 30 دقیقه و غلظت فورفورال 100 تا 1000 میلی گرم بر لیتر مورد بررسی قرار گرفت. غلظت فورفورال با استفاده از اسپکتروفتومتر در طول موج 278 نانومتر قرائت گردید.
یافته ها
نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد حداکثر حذف فورفورال 92 درصد در اتصال تک قطبی سری با الکترودهای آهن (آند) و آلومینیوم (کاتد)، تحت شرایط pH خنثی و ولتاژ بهینه 20 ولت طی زمان 20 دقیقه بود.
نتیجه گیری
این مطالعه نشان داد نحوه اتصال الکترودها در فرایند انعقاد الکتریکی، بسیار مهم می باشد. اطلاعات حاصل از این تحقیق بیان می کند که فرایند انعقاد الکتریکی روشی موثر و مقرون به صرفه در حذف فورفورال است و می تواند به عنوان یک فرایند امیدبخش در تصفیه فاضلاب بکار برده شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
180 تا 192
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1408000