بررسی پلی مورفیسم کدون شماره ی 72 ژن 53P در بیماران مبتلا به لوسمی میلوئید مزمن در شهر اصفهان

پیام:
چکیده:
مقدمه
ژن 53P به عنوان یک ژن مهار کننده ی تومور وظایف مهمی در حفظ ثبات ژنتیکی به عهده دارد. وجود یک پلی مورفیسم شایع در کدون شماره ی 72 این ژن، با افزایش خطر ابتلا به سرطان های ریه، پروستات، سینه و کولورکتال مرتبط است. گزارش های متعددی نشان می دهد که شیوع ژنوتیپ های مختلف کدون 72 در برخی از انواع سرطان ها، وابسته به نژاد است. در مطالعه ی حاضر، این پلی مورفیسم در نمونه های لوسمی میلوئید مزمن در شهر اصفهان بررسی شد.
روش ها
این مطالعه ی مورد- شاهدی، به منظور بررسی ارتباط بین پلی مورفیسم کدون شماره ی 72 ژن 53P با افزایش خطر ابتلا به لوسمی میلوئید مزمن، انجام شد. 41 نمونه ی خون افراد سالم به عنوان گروه شاهد و 41 نمونه ی مغز استخوان از بیماران مبتلا به لوسمی میلوئید مزمن در شهر اصفهان مورد مطالعه قرار گرفت. با استفاده از روش Allele specific PCR (Allele specific polymerase chain reaction)، پلی مورفیسم کدون شماره ی 72 ژن 53P تعیین شد. سپس اطلاعات حاصل، از طریق نرم افزار SPSS، مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. برای مقایسه ی توزیع فراوانی سه ژنوتیپ مختلف، کدون 72 در نمونه های مبتلا به سرطان با توزیع فراوانی این سه ژنوتیپ در نمونه های شاهد، از آزمون 2χ استفاده شد.
یافته ها
توزیع فراوانی ژنوتیپ های آرژنین/آرژنین، آرژنین/پرولین و پرولین/پرولین در گروه شاهد به ترتیب 9/43، 2/51 و 9/4 درصد و در گروه مورد به ترتیب 7/31، 3/46 و 0/22 درصد بود. اختلاف معنی داری بین توزیع فراوانی ژنوتیپ ها در دو گروه مشاهده شد (023/0 = P).
نتیجه گیری
یافته های مطالعه ی حاضر مشخص می کند که پلی مورفیسم کدون 72 ژن 53P ممکن است به عنوان یک عامل ژنتیکی در سرطان لوسمی میلوئید مزمن در اصفهان محسوب شود. با این وجود، مطالعات بیشتر جهت روشن شدن نقش این پلی مورفیسم در این سرطان لازم است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
5
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1439323