بررسی آگاهی و عملکرد مردان دارای همسران مبتلا به سندرم قبل از قاعدگی در خصوص علایم این سندرم در شهر یزد در سال 1392

پیام:
چکیده:
مقدمه
سندرم قبل از قاعدگی PMS))Premenstrual Syndrome شامل نشانه های جسمی، روانی و عاطفی است که در طول اواخر چرخه قاعدگی آغاز شده و با شروع قاعدگی یا چند روز اول خونریزی رفع می شود، لذا این مطالعه با هدف تعیین آگاهی و عملکرد مردان دارای همسران مبتلا به سندرم قبل از قاعدگی، درخصوص علایم این سندرم در شهر یزد انجام گرفت.
روش بررسی
این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 240 زوج جوان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر یزد که به طور تصادفی و داوطلبانه انتخاب شدند، انجام شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه غربالگری علایم قبل از قاعدگی P remenstrual Symptoms Screening Tool(PSST) و پرسشنامه محقق ساخته برای سنجش میزان آگاهی و عملکرد مردان درخصوص سندرم قبل از قاعدگی بود. روایی و پایایی پرسشنامه بعد از مطالعه مقدماتی تایید گردید. اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار آماری 18SPSS و با استفاده از آزمونهای آماری T-Test، ANOVA و ضریب هم بستگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
میانگین نمره آگاهی مردان از علایم PMS که شامل میانگین نمرات آگاهی از علایم روانی، جسمی و راهکار های پیشگیری یا کاهش بروز علایم بود برابر4/7±51/26 از نمره 48و میانگین نمره عملکرد مردان در مورد PMS2/5±01/23 از نمره 32بود. بین نمره آگاهی و عملکرد مردان رابطه معنی دار وجود داشت(000/0P=). کمترین پاسخ صحیح به آگاهی از نشانه های روانی، جسمی و راهکارهای پیشگیری از PMS به ترتیب به تمایلات خودکشی، افزایش اشتها و کاهش وزن و کمترین عملکرد مربوط به گزینه (در دوران پیش از قاعدگی همسرم، هر چند ساعت ازسرکار به او تلفن زده و یادآور می شوم چیزی میان وعده بخورد) اختصاص داشت.
نتیجه گیری
با توجه به نتایج توصیه می گردد برای دستیابی به آگاهی و تغییر رفتار نسبتا پایدار، بر کیفیت آموزش های لازم در خصوص نشانه های PMS مثل تمایلات خودکشی و خودآزاری، افزایش اشتها و ولع غذایی، راهکار کاهش وزن و توجه و یادآوری میان وعده به همسران تاکید گردد.
زبان:
فارسی
صفحات:
95 تا 110
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1443085 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)