مقایسه هوش عاطفی و اجتماعی در زنان قربانی خشونت خانگی و زنان بهنجار

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
شناسایی عوامل تاثیرگذار بر خشونت های خانوادگی با توجه به تبعات بسیار سوء این قبیل خشونت ها، می تواند نقش مهمی را در پیشگیری از وقوع آن ها بازی کند. با توجه به شیوع قابل توجه خشونت علیه زنان در خشونت های خانوادگی، این پ‍ژوهش با هدف مقایسه هوش عاطفی و اجتماعی زنان قربانی خشونت خانگی و بهنجار، انجام شد.
روش بررسی
روش پژوهش حاضر از نوع علی مقایسه ای از نوع مقطعی- توصیفی می باشد. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش 30 نفر از زنان اردبیلی بودند که طی سال 1392 به دلیل اعمال خشونت علیه آن ها به عنوان شاکی به پزشکی قانونی، دادگستری و نیروی انتظامی استان اردبیل مراجعه کرده بودند. برای گروه کنترل نیز از طریق مصاحبه 30 نفر از زنان بدون مشکلات روان شناختی و فاقد سابقه خشونت خانوادگی پس از همسان سازی موقعیت های شغلی، فرهنگی و... به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها مقیاس هوش اجتماعی ترومسو برای سنجش هوش اجتماعی و مقیاس هوش عاطفی پترایدز- فارنهام برای سنجش هوش عاطفی در نظرگرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آزمون تحلیل واریانس چند متغیره (مانوا) استفاده شد.
یافته ها
نتایج یافته ها نشان داد که بین زنان قربانی خشونت خانگی از نظر هوش عاطفی تفاوت معنی داری وجود دارد، ولی از نظر هوش اجتماعی هیچ گونه تفاوتی مشاهده نشد.
نتیجه گیری
این پژوهش نشان می دهد که نه تنها بالا بودن هوش عاطفی و اجتماعی از بروز خشونت جلوگیری می کند، بلکه بالا بودن آن ها نیز موجب رفتارهای درست در زمان بروز خشونت می شود. به نظر می رسد آموزش اصول صحیح رفتاری و تقویت هوش اجتماعی و عاطفی می تواند نقش پیشگیرانه ای در بروز خشونت علیه زنان داشته باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
83
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1457158 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)