مقایسه یافته های سونوگرافی داپلر رنگی رحم و تخمدانها در بیماران سندرم تخمدان پلی کیستیک با افراد سالم

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
سندرم تخمدان پلی کیستیک شایع ترین اختلال اندوکرین در زنان سن باروری می باشد که بررسی RI شریان رحمی و تخمدانی می تواند اطلاعات اضافی و کمک کننده درباره پاتوفیزیولوژی این سندرم ارائه دهد و معیار کمک کننده در موارد مشکوک به این سندرم در سونوگرافی به عنوان معیار تشخیصی باشد. هدف از این مطالعه مقایسه پارامترهای جریان خون شریان رحمی و استرومال تخمدان در بین بیماران سندرم تخمدان پلی کیستیک و زنان سالم است.
مواد و روش ها
این مطالعه مقطعی بر روی دو گروه 20 نفری از زنان مبتلا به PCOSو زنان سالم (افراد غیر مبتلا به PCOS) انجام شد. در بررسی های اولیه در هر دو گروه متغیرهای سن، BMI، FSH، LH، شدت هیرسوتیسم و آکنه اخذ شد، سپس توسط سونوگرافی Gray scale و داپلر رنگی حجم تخمدان، RI موج شریان رحمی، RI شریان تخمدانی، میزان و اسکولاریزاسیون عروق استرومای تخمدان اندازه گیری و مقایسه شد.
یافته ها
RI موج شریان رحمی هر دو سمت در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک(0/94)به طور معنی داری بیشتر از زنان سالم(0/86)بود (0/001 >p) و RI شریان تخمدانی هر دو سمت در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک(0/65) به طور معنی داری کمتر از زنان سالم(0/71) بود (0/001 >p). میزان واسکولاریزاسیون عروق استرومای تخمدان در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (45%) بیشتر از زنان سالم (0%)بود (0/001> p).
نتیجه گیری
براساس سونوگرافی داپلر رنگی پارامترهای جریان خون شریان رحمی و استرومال تخمدان در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و زنان سالم متفاوت است.
زبان:
فارسی
صفحات:
61 تا 66
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1457411