ارتباط بین پلی مورفیسم های ژن گیرنده ویتامین D با سندرم تخمدان پلی سیستیسک: یک مطالعه مورد-شاهدی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

ویتامین D و انسولین نقش مهمی در استعداد ابتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیسک (PCOS) دارند و بنابراین پلی مورفیسم های ژنهای گیرنده ویتامین D (VDR)، هورمون پاراتیرویید (PTH) و گیرنده انسولین (INSR) ممکن است که در این سندرم نقش داشته باشند.

هدف

این مطالعه به منظور بررسی ارتباط احتمالی بین پلی مورفیسم های ژنهای VDR ،PTH و INSR با استعداد ابتلا به PCOS طراحی شد.

مواد و روش ها

پلی مورفیسم های ژنهای VDR ،PTH و INSR با استفاده از تکنیک PCR-RFLP در 35 بیمار مبتلا به PCOS و 35 فرد سالم کنترل تعیین ژنوتیپ شدند. ضمنا سطح سرمی گلوکز و انسولین نیز اندازه گیری شد.

نتایج

اختلاف معنی داری بین بیماران مبتلا به PCOS و افراد کنترل از نظر پلی مورفیسم های FokI ،Tru9I و TaqI از ژن VDR و پلی مورفیسم DraII از ژن PTH و پلی مورفیسم های NSiI، و PmlI از ژن INSR یافت نشد. ولی پس از ادجاستمنت برای فاکتورهای اخلال گر ژنوتیپ Bb از پلی مورفیسم BsmI ژن VDR و ژنوتیپ Aa از پلی مورفیسم ApaI ژن VDR کمتر در بیماران مشاهده شدند (به ترتیب (p= 0.016; OR= 0.250; 95% CI= 0.081-0.769 و p= 0.017; OR= 0.260; 95% CI= 0.086-0.788). ضمنا در بیماران مبتلا به PCOS سطح سرمی انسولین در افراد با ژنوتیپ NN در مقایسه با افراد با ژنوتیپ Nn+nn از پلی مورفیسم NSiI ژن INSR پایین تر بود.

نتیجه گیری

نتایج این مطالعه نوعی ارتباط بین پلی مورفیسم های BsmI و ApaI از ژن VDR با استعداد ابتلا به PCOS را نشان می دهند. این مطالعه همچنین نشان داد که پلی مورفیسم NSiI ژن INSR نوعی مارکر برای سطح انسولین سرمی در بیماران مبتلا به PCOS می باشد.

زبان:
انگلیسی
صفحات:
793 تا 800
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1484318