بررسی کارایی نانولوله های کربنی چند دیواره در حذف رنگ اسید بلاک 1 از محلول های آبی

پیام:
چکیده:
مقدمه
پساب رنگی برخی صنایع شامل تعدادی ترکیبات سرطان زا، سمی و یا جهش زا می باشد. بنابراین آلاینده های رنگی فاضلاب این نوع صنایع باید قبل از تخلیه به محیط، با روش مناسب تصفیه گردند. هدف از انجام این پژوهش بررسی کارآیی نانو تیوب کربن چند دیواره در حذف رنگ اسید بلاک 1 از فاضلاب رنگی است.
روش بررسی
این پژوهش یک مطالعه آزمایشگاهی می باشد که در سیستم ناپیوسته انجام شده و از نانو تیوب کربن چند دیواره به عنوان جاذب برای حذف رنگ استفاده شده است. دراین مطالعه عوامل مختلف تاثیرگذار روی میزان حذف رنگ مانند دوز جاذب، غلظت اولیه رنگ، زمان تماس و pH مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها
نتایج نشان داد که 3=pH مناسبترین pH، برای حذف رنگ است و زمان تعادل برای جذب رنگ اسید بلاک 1روی جاذب برابر60 دقیقه بود. با افزایش غلظت رنگ، سرعت حذف رنگ کاهش یافت. افزایش مقدار جاذب باعث افزایش راندمان حذف رنگ شد در دوز 600 میلی گرم بر لیتر راندمان حذف برای رنگ با غلظت30 و 50 میلی گرم بر لیتر به ترتیب برابر86/98% و62/94% درصد به دست آمد. همچنین حذف رنگ اسیدبلاک1 از مدل ایزوترمی لانگمویرو سینتیک درجه دومتبعیت کرد.
نتیجه گیری
نتایج مطالعات جذب نشان داد که با افزایش زمان تماس و دوز جاذب و کاهش pH، راندمان حذف رنگ افزایش می یابد. بر اساس نتایج این تحقیق، نانو لوله های کربنی چند جداره به عنوان یک جاذب موثر برای حذف رنگ های آزو از فاضلاب می توانند استفاده شوند.
زبان:
فارسی
صفحات:
111 تا 122
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1492095