بررسی نقش صنعت گردشگری در توسعه اجتماعی شهرهای مرزی (مورد مطالعه: استان گلستان)

چکیده:
زمینه و هدف
گردشگری امروزه به عنوان یکی از سریعترین بخش های اقتصادی درحال رشد و بزرگترین صنعت خدماتی جهان ازنظر درآمدزایی شناخته شده است که رشدآن، تغییرات اجتماعی و اقتصادی زیادی رابه دنبال داشته و برایکشورهای درحال توسعه که با معضلاتی چون نرخ بیکاری بالا، محدودیت منابع ارزی و اقتصاد تک محصولی مواجه اند، ازاهمیت فراوانی برخورداراست؛ یکی از پتانسیل های موجود در مناطق مرزیک شور، ظرفیت های توسعه فعالیت های گردشگری است و تحقیق حاضر قصد داردتاثیر رونق گردشگری بر توسعه اجتماعی مناطق مرزی استان گلستان را بررسی نماید.
روش
تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، پیمایشی است. جامعه تحقیق را ساکنان مناطق مرزی استان گلستان تشکیل داده اند که بااستفاده از فرمول کوکران حجم نمونه 263 نفر برآورد گردید. داده ها بااستفاده از پرسشنامه محقق ساخته ای روا و پایا(آلفای88%) جمع آوری و بااستفاده از نرم افزارSPSSو به کمک آزمون های کای اسکوئر، تحلیل واریانس یک طرفه، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون t استیودنت مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

یافته ها و نتایج
یافته هانشان داد که بین شاخص های توسعه گردشگری، به ترتیب اهمیت، با 1.توسعهاجتماعی، 2. بهبود کیفیت خدمات اجتماعی، و 3. بهبود کیفیت زندگی جامعهمحلی، رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. همچنین، متغیرهای مستقل تحقیق، حدود 72% از واریانس متغیر توسعه مناطق مرزی را برآورد می کنند.
زبان:
فارسی
صفحات:
49 تا 77
لینک کوتاه:
magiran.com/p1494717 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!