بررسی جامعه شناختی حقوق شهروندی با تاکید بر حقوق اقلیت ها و گروه های قومی و چالش های آن

چکیده:
هدف از این مقاله، بررسی نظریه ها و الگوهای سیاسی حقوق شهروندی در ارتباط با اقوام، در جهان و به ویژه در اروپا است. ابتدا مفاهیم شهروند، شهروندی، حقوق و تکالیف شهروندی بررسی می شود. سپس ضمن اشاره به تاریخچه شهروندی، مبانی نظری حقوق شهروندی در جامعه شناسی و در ادامه حقوق شهروندی گروه های قومی در کشورهای اروپایی و دیگر کشورهای جهان و چالش های الگوهای سیاسی موجود، مورد بررسی قرار می گیرد. شواهد حاکی از آن است که حقوق شهروندی نابرابر گروه های اقلیت نژادی در اروپا، صرفا نتیجه نژادپرستی اکثریت نیست، بلکه عوامل ساختاری مهمی در این امر تاثیرگذار هستند مانند رکود اقتصادی و کاهش تولید.
گروه های اقلیت نژادی یا قومی، اشکال متفاوتی در ارتباط با جامعه اکثریت که در آن ندگی می کنند، به خود می گیرند. الگوهای مختلف اجرا شده از جمله همانند سازی، چندفرهنگ گرایی، دموکراسی انجمنی و غیره هر کدام با چالش هایی در زمینه تضمین حقوق شهروندی مواجه هستند و انتقادهایی را به دنبال داشته اند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
115
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1522137 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با ثبت ایمیلتان و پرداخت حق اشتراک سالانه به مبلغ 1,390,000ريال، بلافاصله متن این مقاله را دریافت کنید.اعتبار دانلود 70 مقاله نیز در حساب کاربری شما لحاظ خواهد شد.

پرداخت حق اشتراک به معنای پذیرش "شرایط خدمات" پایگاه مگیران از سوی شماست.

اگر مقاله ای از شما در مگیران نمایه شده، برای استفاده از اعتبار اهدایی سامانه نویسندگان با ایمیل منتشرشده ثبت نام کنید. ثبت نام

اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!