بررسی وضعیت نگهداری پرونده های پزشکی مجروحان جنگ تحمیلی در بیمارستان های دانشگاهی شهر اهواز

پیام:
چکیده:
زمینه
در طول هشت سال جنگ تحمیلی بخش عمده ای از مجروحان جنگی، در بیمارستان های دانشگاهی شهر اهواز تحت درمان قرار گرفته اند. هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت نگهداری پرونده های پزشکی مجروحان جنگ تحمیلی در بیمارستان های دانشگاهی شهر اهواز بود.
روش ها
مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی بود که به روش مقطعی در سال 1393، در پنج بیمارستان دانشگاهی شهر اهواز انجام شده است. ابزار پژوهش چک لیست بود که شامل هفت بخش و 13 گزینه در ارتباط با وضعیت نگهداری مدارک پزشکی مجروحان جنگ تحمیلی، بود. داده ها با مراجعه حضوری به بیمارستان های مورد پژوهش و روش مشاهده، جمع آوری و در نرم افزار Excel 2007 تحلیل گردیدند.
یافته ها
در بیمارستان های مورد پژوهش مدارک پزشکی مجروحان جنگ تحمیلی به شکل کارت ایندکس، دفاتر پذیرش، پرونده سرپایی، پرونده بستری، کارت فنوتیک، دفاتر اعزام، وجود داشت. درتمامی بیمارستان ها پرونده های پزشکی مجروحان جنگی به شیوه بایگانی سنتی نگهداری می شد، تنها در یک بیمارستان در کنار شیوه بایگانی سنتی از روش تصویربرداری اسناد نیز برای نگهداری پرونده های پزشکی استفاده می شد. بازیابی پرونده های پزشکی در سه بیمارستان به شکل دستی بود.
نتیجه گیری
نتایج پژوهش نشان دهنده مشکلاتی در نگهداری، بازیابی و امنیت فیزیکی پرونده های پزشکی مجروحان جنگی بود. با توجه به اهمیت زیاد این مدارک، پیشنهاد می شود که دستورالعملی جامع برای حفظ و نگهداری این مدارک از طرف نهادهای ذیربط مثل وزارت بهداشت، بنیاد شهید و امورایثارگران اتخاذ گردد.
زبان:
فارسی
صفحات:
341 تا 350
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1530500