تاثیر نرم افزار آموزشی بر یادگیری مهارت های بالینی دانشجویان

پیام:
چکیده:
مقدمه
یادگیری الکترونیکی به عنوان یکی از انواع یادگیری خود محور، یکی از پدیده های دنیای مدرن است که در عصر اطلاعات و در جامعه مبتنی بر دانش پا به عرصه وجود گذاشته است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر نرم افزار آموزشی طراحی شده در مورد نحوه عملکرد فرد اسکراب و سیار در اتاق عمل، بر یادگیری مهارت های عملی دانشجویان اتاق عمل انجام گرفت.
روش ها
این مطالعه نیمه تجربی، به روش سرشماری بر روی60 دانشجوی ترم اول رشته کارشناسی اتاق عمل شاغل به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، در سال های 1391 و 1392 به روش نمونه گیری تصادفی ساده به دو گروه کنترل (آموزش سنتی) و مداخله (آموزش سنتی به همراه نرم افزار) تقسیم شدند. اثربخشی نرم افزار آموزشی طراحی شده از طریق آزمون عملی و با استفاده از چک لیست مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها پس از ورود به نرم افزار آماری SPSS با استفاده از شاخص های مرکزی و پراکندگی و آزمون t و t زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها
بر اساس نتایج، در آزمون عملی اول (قبل از مداخله) میانگین نمرات دانشجویان در گروه مداخله و کنترل تفاوت آماری معنی داری را نشان نداد، اما در میانگین نمرات آزمون عملی دوم (بعد از مداخله) در دانشجویان گروه مداخله اختلاف معنی داری مشاهده شد (002/0P=).
نتیجه گیری
این پژوهش نشان داد که استفاده از نرم افزارهای آموزشی علاوه بر اینکه بر یادگیری دانشجویان موثر است، نمرات آن ها را در آزمون عملی به میزان چشم گیری افزایش داده است.
زبان:
فارسی
صفحات:
13 تا 19
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1546272 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)