اثر بخشی مداخله رفتاری بر مبنای تئوری شناختی اجتماعی در زمینه کاهش خطر ایدز در دانشجویان رشته های غیر پزشکی دانشگاه تهران

پیام:
چکیده:
مقدمه
جوانان سهم عمده ای از جمعیت ایران را تشکیل می دهند ودرک آگاهی جوانان و نگرشهای آنها در ارتباط با موضوعات مرتبط با HIV و ارایه آموزش به این قشر در اولویت بخش بهداشت و درمان کشور است. این مطالعه با هدف تاثیر مداخله آموزشی به شکل کارگاه بر پایه تئوری شناختی اجتماعی بر آگاهی و نگرش پیشگیری از ایدز در دانشجویان دانشگاه تهران،ایران انجام گرفت.
مواد و روش ها
جامعه مورد مطالعه، 400 دانشجوی مقاطع مختلف شاغل به تحصیل در رشته های غیر پزشکی دانشگاه تهران بودند که به صورت داوطلب از طریق پوستر فراخوانی برای شرکت در کارگاه آموزشی ثبت نام نموده بودند. در کل تعداد 58 دانشجو به طور کامل در مطالعه شرکت نمودند. کارگاه آموزشی در دو روز برگزار شد.مدل آموزشی این مداخله بر اساس تئوری شناختی اجتماعی بود سازه های تئوری که در آموزش مورد استفاده قرار گرفت شامل الگو برداری ، توانایی رفتاری، انتظارات و خود کارامدی بود. پرسشنامه خود ساخته بدون نام پیش از مداخله و پس از مداخله توسط دانش جویان پاسخ داده شد.
یافته ها
تاثیر آموزش در مورد سازه آگاهی معنی دار بود0.05)>.P=0.01 ( اما در مورد نگرش اثر آموزش معنی دار نبود 0.05)<.P=0.11) .
نتیجه گیری
آموزش بر اساس تئوری شناختی اجتماعی در افزایش آگاهی دانشجویان بسیار مطلوب بوده است اما بر روی نگرش های آنها تاثیر چندانی نداشته است.استفاده و مقایسه دیگر تئوری های رایج تغییررفتار و نیز بررسی تداوم تاثیر آن برتغییر رفتاردر طول زمان پیشنهاد می شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
95 تا 103
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1568899