تاثیر اجرای برنامه آموزشی مبتنی بر تئوری رفتار برنامه ریزی شده بر قصد انجام رفتارهای پرخطر جنسی در زنان زندان وکیل آباد مشهد در سال 1392

پیام:
چکیده:
مقدمه
رفتارهای پرخطر جنسی از مهم ترین آسیب های اجتماعی و عوامل خطر در حیطه سلامت جنسی و باروری است و به نظر می رسد آموزش مبتنی بر تئوری های تغییر رفتار، یکی از اساسی ترین اقدامات در پیشگیری از آسیب های اجتماعی می باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر اجرای برنامه آموزشی مبتنی بر تئوری رفتار برنامه ریزی شده بر قصد انجام رفتارهای پرخطر جنسی در زنان زندان وکیل آباد مشهد در سال 1392 انجام گردید.
روش
این مطالعه از نوع پیش تجربی یک گروهه بود که بر روی 40 نفر از زنانی که به جرم روابط پرخطر جنسی در زندان به سر می بردند، انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه پژوهشگر ساخته شامل اطلاعات فردی، فعالیت جنسی و سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده بود. محتوای آموزشی مبتنی بر سازه های تئوری در هفت جلسه 70 دقیقه ای اجرا گردید. سپس نتایج در سه مرحله قبل، بلافاصله و چهار هفته پس از اجرای برنامه آموزشی با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
تفاوت معنی داری بین میانگین نمره سازه های نگرش، هنجارهای انتزاعی، کنترل رفتاری درک شده و پرهیز از قصد انجام رفتارهای پرخطر جنسی در مرحله قبل، بلافاصله بعد و چهار هفته بعد از اجرای برنامه آموزشی وجود داشت (P<0/001).
نتیجه گیری
برنامه آموزش بهداشت طراحی شده بر پایه تئوری رفتار برنامه ریزی شده، استراتژی موثری در افزایش پرهیز از قصد انجام رفتارهای پرخطر جنسی است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
497
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1573266 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)