عوامل شغلی و روان شناختی موثر بر تمایل استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در بین دبیران

چکیده:
مقدمه
کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظام های آموزشی یک برنامه و جریان آموزشی فعال است که مقدم بر کاربرد آن باید تلاش شود عوامل موثر بر تمایل استفاده از این پدیده شناسایی شوند. هدف از این مطالعه، عوامل شغلی و روان شناختی موثر بر تمایل استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در بین دبیران شهر شیراز می باشد.
روش
پژوهش حاضر از نوع تحقیقات کاربردی و روش اجرای آن توصیفی و طرح پژوهش از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل دبیران شهر شیراز می باشد. حجم نمونه با روش نمونه گیری خوشه ایطبقه ای تصادفی و فرمول کوکران تعیین شد (255 نفر). پرسشنامه های هنجارذهنی، تناسب فناوری-شغل، سهولت استفاده ادراک شده، سودمندی ادراک شده و تمایل استفاده از فناوری را تکمیل نمودند. روایی پرسشنامه ها به صورت صوری(از نظر محققان و 15 نفر از اساتید فناوری آموزشی) و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ (69/0)، مورد تایید قرار گرفتند. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار لیزرل نسخه 8/8 و روش معادلات ساختاری انجام شد.
نتایج
متغیرهای تناسب فناوری- شغل، هنجارذهنی، سودمندی ادراک شده، سهولت استفاده ادراک شده به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر متغیر تمایل استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات تاثیرگذار است که هنجار ذهنی (33/0)، بیشترین اثر مستقیم و تناسب فناوری- شغل (08/0)، بیشترین اثر غیرمستقیم را بر تمایل استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات داشته است. همچنین بیشترین اثر کل مربوط به اثر تناسب فناوری- شغل، (39/0) وکم ترین اثر کل مربوط به متغیر سهولت استفاده ادراک شده (27/0) بر تمایل استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات می باشد.
نتیجه گیری
نتایج نشان داد که مدل پیش بینی شده می تواند اطلاعات مفیدی را برای مسوولان آموزش و پرورش در مورد اهمیت عوامل شغلی و روان شناختی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر تمایل استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در بین دبیران تاثیرگذار است، ارائه نماید.
زبان:
انگلیسی
صفحات:
239 تا 250
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1601754