تاثیر بازی های رایانه ای بر بروز اختلالات رفتاری دانش آموزان پسر دبستانی

چکیده:
اختلالات رفتاری، اختلالات بسیار شایع و ناتوان کننده هستند که بر تنوعی از عملکردها، بویژه بر عملکرد مدرسه کودکان اثر گذاشته و مشکلات بسیاری را برای معلمان، والدین و خود کودکان و نوجوانان ایجاد می کند و آثار منفی بر یادگیری، ارتباط و کارایی اجتماعی آنان می گذارد. پژوهش ها نشان می دهند که شیوع اختلالات رفتاری در کودکان رو به افزایش است و این احتمال داده می شود که گسترش روزافزون بازی های رایانه ای یکی از دلایل عمده آن باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه بین میزان استفاده از بازی های رایانه ای و بروز اختلالات رفتاری دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی صورت گرفته است.
این پژوهش با روش توصیفی و در قالب یک طرح پیمایشی و مقطعی انجام شد. داده های تحقیق، از 314 نفر از دانش آموزان پسر که در سال تحصیلی1392-1391، در پایه های سوم تا ششم ابتدایی شهر یزد اشتغال به تحصیل داشتند، جمع آوری شد. این افراد، با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای از بین 10 مدرسه منطقه یک و دو یزد انتخاب شدند. ابزار سنجش تحقیق عبارت بود از آزمون ارزیابی اختلالات رفتاری و پرسشنامه انجام بازی های رایانه ای. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیری تحلیل شدند.
تفاوت معناداری بین دانش آموزان با سطوح متفاوت انجام بازی های رایانه ای، از نظر اختلال های رفتاری بطور کلی (01/0 > p)، و نیز از نظر سه شکل از اختلالل های رفتاری یعنی: اختلال سلوک (01/0 > p)، بی قراری (01/0 > p) و حواس پرتی (01/0 > p) وجود داشت.
استفاده از بازی های رایانه ای، یک عامل مهم و موثر در ابتلاء دانش آموزان به اختلالات رفتاری است و خطر ابتلا به اختلالات رفتاری چون اختلالات سلوک، بی قراری و اختلال حواس پرتی را در بین دانش آموزان پسر دبستانی افزایش می دهد. بنابراین به منظور کاهش اثرات منفی ناشی از استفاده بیش از حد از بازی های رایانه ای بر ابتلاء به اختلالات رفتاری دانش آموزان دبستانی لازم است تا نظارت بیشتری از سوی والدین بر فرزندانشان؛ درمیزان استفاده از بازی های رایانه ای صورت پذیرد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
117
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1604316