تاثیر هوش معنوی بر کاهش تقلب: نقش تعدیلگر توجیه تقلب

چکیده:
معنویت یکی از نیازهای درونی انسان است که متضمن بالاترین سطوح زمینه های رشد شناختی، اخلاقی، عاطفی و تلاش همواره آدمی برای پاسخ دادن به چراهای زندگی است. از طرفی، تقلب دانشگاهی، نمایش غیر واقعی یک شخص از دانش فردی خویش بوده که متاسفانه در اکثر سازمان های آموزشی و دانشگاه های جهان به عنوان مانع برجسته در کار تعلیم و ارزیابی مشهود است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر هوش معنوی بر تقلب در دانشجویان و نقش تعدیلگر متغیر توجیه تقلب بوده است.
روش
جامعه آماری پژوهش، دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه مازندران می باشند که از طریق نمونه گیری تصادفی، اطلاعات از 460 نفر جمع آوری شد. برای سنجش متغیرهای پژوهش، شامل هوش معنوی، تقلب و توجیه تقلب، از پرسشنامه های استاندارد استفاده شد.
یافته ها
نتایج به دست آمده حاکی از تاثیر منفی هوش معنوی بر تقلب در میان دانشجویان بود. همچنین نتایج نشان داد که توجیه تقلب، اثر هوش معنوی بر کاهش تقلب را تعدیل می کند.
نتیجه گیری
بر مبنای یافته های پژوهش پیشنهاد می شود کارگزاران و مدیران حوزه آموزش عالی، در ریشه یابی تقلب، تنها به دانشجویان محدود نشوند؛ بلکه با تغییر نگرش دانشجویان(ارتقای هوش معنوی) و اصلاح ساختار نظام آموزشی و ارزیابی، زمینه بروز تکنیکهای خنثی سازی و توجیه دانشجویان در رابطه با تقلب را کاهش دهند.
زبان:
فارسی
صفحات:
293 تا 308
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1608551 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)