بررسی اثر محافظتی عصاره هیدروالکلی برگ به (Cydonia Oblonga) بر تغییرات ساختمانی بافت بیضه القا شده توسط مونوسدیم گلوتامات در موشهای صحرایی بالغ

پیام:
چکیده:
مقدمه
مونوسدیم گلوتامات به عنوان تشدیدکننده طعم به مواد غذایی افزوده می شود. در مطالعات مختلف، به برخی اثرات این ترکیب بر اختلالات ساختاری و عملکردی دستگاه تناسلی نر و کاهش باروری اشاره شده است. با توجه به وجود اثرات اکسیداتیو مونوسدیم گلوتامات و وجود خواص آنتی اکسیدانی برگ درخت به، در این تحقیق اثرات حفاظت کننده عصاره برگ به در کاهش تغییرات ساختاری و عملکردی بافت بیضه متعاقب مصرف مونوسدیم گلوتامات بررسی گردید.
مواد و روش ها
تعداد 60 سر موش صحرایی بالغ به شش گروه 1) گروه کنترل؛ 2) گروه مونوسدیم گلوتامات(30 mg/kg/day i.p.)؛ 3) گروه مونوسدیم گلوتامات(60 mg/kg/day i.p.)؛ 4) گروه مونوسدیم گلوتامات(30 mg/kg/day i.p.)+عصاره برگ به (500 mg/kg/day p.o.)؛ 5) گروه مونوسدیم گلوتامات(60 mg/kg/day i.p.)+عصاره برگ به(500 mg/kg/day p.o.) و 6) گروه کنترل+عصاره برگ به(500 mg/kg/day p.o.) تقسیم بندی شدند. در پایان هفته هشتم، مطالعات هیستومورفومتری و ارزیابی اسپرماتوژنز بر روی نمونه های بافت بیضه انجام شد.
یافته های پژوهش: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف مونوسدیم گلوتامات موجب ایجاد تغییرات ساختاری و عملکردی نظیر تغییر شکل لوله های اسپرم ساز و اختلالات اسپرماتوژنز در بافت بیضه می گردد و استفاده از عصاره برگ به، باعث کاهش تغییرات ایجاد شده می شود.
بحث و نتیجه گیری
با توجه به نتایج این مطالعه استنباط می شود که استفاده از ترکیبات آنتی اکسیدانی نظیر برگ به، می تواند در کاهش اختلالات ساختاری بافت بیضه به دنبال مصرف مونوسدیم گلوتامات موثر باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
126 تا 137
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1634207