ارزیابی زیستی رودخانه حاجی آباد (استان هرمزگان) با استفاده از ساختار جمعیت ماکروبنتوز
نویسنده:
چکیده:
پژوهش حاضر به منظور بررسی اجتماعات کفزیان و ساختار جمعیتی آن ها در رودخانه حاجی آباد واقع در غرب استان هرمزگان از مهر ماه 91 لغایت شهریور 92 انجام گردید. در مجموع سه ایستگاه مطالعاتی بر اساس توپوگرافی منطقه تعیین و فون کفزیان بزرگ آن به صورت ماهانه با استفاده از دستگاه سوربر 500 میکرونی و با سه تکرار در هر ایستگاه نمونه برداری شد. نمونه ها توسط فرمالین 4% تثبیت و در آزمایشگاه دانشگاه آزاد واحد بندرعباس جداسازی، شناسایی و شمارش گردید. در مجموع 5 رده، 9راسته، 24 خانواده شناسایی شدند که لارو حشرات آبزی بیشترین تنوع و فراوانی را بین نمونه ها به خود اختصاص دادند. افراد متعلق به دو راسته Diptera، Ephemeroptera در هر 3 ایستگاه غالب بودند. حداکثر فراوانی کل جانوران در این مدت 4195 عدد در مترمربع در ایستگاه 3 و حداقل آن 2935 عدد در متر مربع در ایستگاه 1 بوده است. داده های مربوط به کفزیان بزرگ به صورت سنجه های ساختار جمعی (Community structure metrics) شامل، غنای EPT Ephemeroptera، Plecoptera، Trichoptera)) ، نسبت فراوانی EPT به خانواده Chironomidae خلاصه گردید، همچنین شاخص تنوع شانون- وینر(Shannon_Winner diversity) و شاخص زیستی بوئر (Bauer) نیز در ایستگاه ها مورد بررسی و محاسبه قرار گرفت.
کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
صفحات:
35 تا 43
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1634809
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
تاثیر عصاره الکلی برگ درخت چندل (Rhizophora mucronata) بر عملکرد رشد، بازماندگی، ترکیبات بیوشیمیایی میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
جمشید اسلامی، علیرضا سالارزاده*، ، فلورا محمدی زاده
مجله علمی شیلات ایران، امرداد و شهریور 1403 -
پارامترهای بیوشیمیایی Artemia franciscana تغذیه شده با ریز جلبک های Isochrysis galbana و Tetraselmis suecica کشت داده شده با منابع مختلف کربوهیدرات
فاطمه نسا وجدانی، علیرضا سالارزاده*، ، سجاد پورمظفر
نشریه توسعه آبزی پروری، بهار 1403