بررسی باکتری های تجزیه کننده تانن جداسازی شده از پوست پسته و مدفوع بز تغذیه شده با پوست پسته

چکیده:
مقدمه
تانن ها پلی فنلهای سمی موجود در بسیاری از گیاهان از جمله پسته و محصولات فرعی آن هستند. انواعی از میکروارگانیسم ها از جمله باکتری ها قادر به تحمل و تجزیه تانن هستند. هدف این پژوهش، جداسازی و بررسی باکتری های متحمل تانن از پوست تازه پسته و مدفوع بز قبل و بعد از تغذیه با پوست پسته ( منبع غنی از تانن) است.
مواد و روش‏‏ها: باکتری های تحمل کننده تانن به روش غنی سازی در محیط کشت حاوی تانن (تنها منبع کربن و انرژی) جداسازی شدند. توانایی تجزیه تانن با تشکیل هاله شفاف در اطراف کلونی ها در محیط کشت حاوی تانن تایید شد. حداکثر غلظت تانن قابل تحمل با افزایش غلظت تانن در محیط کشت تعیین شد. میزان تجزیه با اندازه گیری غلظت تانن موجود در محیط کشت باکتری در فواصل زمانی معیین محاسبه شد.
نتایج
جمعیت باکتری های تجزیه کننده تانن3/10 درصد باکتری های هتروتروف موجود بر پوست پسته بود. بیش از 50 درصد باکتری های تجزیه کننده تانن از مدفوع بز پس ازمصرف رژیم غنی از تانن جداسازی شدند. جدایه ها باسیل های گرم مثبت و منفی متعلق به جنس های کلبسیلا، سودوموناس، باسیلوس، اشریشیا و اتنروباکتر هستند. 4/71 درصد از جدایه ها قادر به تحمل غلظت 64 گرم بر لیتر تانن در محیط کشت بودند. باکتری های جداشده از مدفوع بز پس از تغذیه با پوست پسته بیش از 72 درصد از تانن محیط کشت را در 72 ساعت تجزیه کردند. درحالی که میزان تجزیه تانن در مورد باکتری های جدا شده از پوست پسته 17-75 درصد بود.
بحث و نتیجه گیری: رژیم غذایی غنی از تانن باعث القای تغییر در الگوی میکروبی دستگاه گوارش با افزایش جمعیت باکتری های متحمل تانن می شود. توانایی جدایه های این پژوهش دیدگاه جدیدی را در راستای نقش آن ها در تجزیه تانن از محیط زیست فراهم می کند.
زبان:
انگلیسی
صفحات:
61 تا 69
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1651227