مقایسه تاثیر لیدوکائین قلیایی و لیدوکائین تنها داخل کاف لوله تراشه بر فراوانی سرفه بعد از خارج کردن لوله تراشه در اعمال لامینکتومی مهره کمری

پیام:
چکیده:
پیش زمینه و هدف
در بیهوشی عمومی، سرفه بیماران حین و پس از به هوش آمدن، یک مسئله بالینی مهم با شیوع 15 تا 45 درصد می باشد. این مطالعه قصد دارد اثرات لیدوکایین قلیایی یا لیدوکایین تنها که در کاف لوله تراشه تزریق می شود را ازنظر کاهش بروز سرفه هنگام خارج کردن لوله و گلودرد بعد از عمل با بیهوشی عمومی ارزیابی کند.
مواد و روش کار
90 بیمار در نظر گرفته شده برای لامینکتومی کمری در وضعیت پرون در این مطالعه دوسوکور آینده نگر تصادفی وارد شدند. بعد از لوله گذاری تراشه، کاف لوله تراشه با محلول لیدوکایین 2 درصد قلیایی یا لیدوکایین تنها یا سالین 0.9 درصد پر شد که این باعث ایجاد 3 گروه شد. میزان بروز گلودرد گزارش شده به وسیله بیماران و سرفه در دقایق صفر، 10 و 30 هنگام ریکاوری بعد از خارج کردن لوله تراشه ثبت و مورد آنالیز آماری قرار گرفت.
یافته ها
لیدوکایین 2 درصد قلیایی داخل کاف نسبت به لیدوکایین تنها و سالین در کم کردن سرفه در دقایق 10 و 30 هنگام ریکاوری بعد از خارج کردن لوله، موثر بود (P=0.035 -0.005= P). بروز گلودرد در گروه لیدوکایین 2 درصد قلیایی به طور قابل توجهی هنگام ریکاوری در دقایق 10 و 30 بعد از خارج کردن لوله تراشه کم تر بود (P=0.001).
بحث و نتیجه گیری
مطالعه ی حاضر تعیین کرد که لیدوکایین 2 درصد قلیایی داخل کاف نسبت به لیدوکایین تنها و سالین در کم کردن سرفه و گلودرد در حین ریکاوری بعد از خارج کردن لوله تراشه موثر است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
935
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1654812