مقایسه مولفه های خلاقیت بین دانش آموزان راست دست، چپ دست و دوسوتوان

چکیده:
مقدمه
جانبی شدن مغز با کارکردهای شناختی در ارتباط است. لذا انتظار می رود که دست برتری به عنوان یکی از نتایج جانبی شدن با عملکرد شناخت خلاق در ارتباط باشد.
هدف
این پژوهش به منظور مقایسه مولفه های خلاقیت بین دانش آموزان راست دست، چپ دست و دوسو توان انجام شد.
روش
در این مطالعه علی- مقایسه ای، جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دبیرستانی شهرستان لامرد و مهر در نیم سال دوم سال تحصیلی 1393-1392 می باشند. برای انتخاب گروه های هدف از دو شیوه نمونه گیری استفاده شد. گروه راست دست ها 40 دانش آموز به شیوه تصادفی چندمرحله ای و گروه چپ دست ها و دوسو توان ها هرکدام جداگانه 40 دانش آموز به شیوه در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی ها در این پژوهش به دو پرسشنامه ادینبورگ و خلاقیت پاسخ دادند.
یافته ها
نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل مانوا بر روی میانگین نمره های خلاقیت و مولفه های آن در دانش آموزان نشان داد که میانگین خلاقیت و مولفه های سیالی و ابتکار دانش آموزان راست دست به طور معناداری پایین تر از دانش آموزان چپ دست است و همچنین میانگین خلاقیت و مولفه های سیالی، ابتکار و انعطاف پذیری دانش آموزان راست دست به طور معناداری پایین تر از دانش آموزان دوسو توان است.
نتیجه گیری
خلاقیت و مولفه های آن در افراد دوسو توان و چپ دست نسبت به راست دست ها بالاتر است، لذا می توان گفت که تحریک نیمکره راست و تعامل بیشتر دو نیمکره در خلاقیت افراد تاثیرگذارند.
زبان:
فارسی
صفحات:
88 تا 102
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1677554 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)