مقایسه بهزیستی روان شناختی، پذیرش و سازگاری اجتماعی بین دختران دانش آموز غیر معتاد و معتاد به اینترنت در دبیرستان های اصفهان

چکیده:
مقدمه
با ظهور پدیده اعتیاد به اینترنت به دنبال پیشرفت فناوری در سال های اخیر، ابعاد روانی اجتماعی زندگی افراد تحت تاثیر منفی آن قرار گرفته است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه بهزیستی روان شناختی، پذیرش و سازگاری اجتماعی بین دختران دانش آموز غیر معتاد و معتاد به اینترنت در دبیرستان های شهر اصفهان انجام گرفته است.
روش
روش پژوهش حاضر از نوع علی مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمام دختران دارای اعتیاد به اینترنت و دختران عادی در دوره دبیرستان شهر اصفهان در سال تحصیلی92-91 بودند. به منظور انجام این پژوهش 30 دانش آموز دختر دبیرستانی دارای اعتیاد به اینترنت و 30 دانش آموز عادی به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب گردیدند. معیار ورود به این پژوهش، حضور تمام وقت در دوره دبیرستان و کسب نمره 40 به بالا در پرسشنامه اعتیاد به اینترنت و معیارهای خروج، داشتن مشکلات جسمی و یا روانی حاد بود. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه بهزیستی روان شناختی، پرسشنامه سازگاری اجتماعی، پذیرش اجتماعی و پرسشنامه اعتیاد به اینترنت بودند. داده های به دست آمده با روش آماری تحلیل واریانس چند متغیره توسط نسخه 20 نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها
نتایج تحلیل نشان داد که بین دو گروه دانش آموز غیر معتاد و معتاد به اینترنت تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0>p) به طوری که با استفاده از تحلیل چند متغیری این تفاوت در متغیرهای بهزیستی روان شناختی و سازگاری اجتماعی مشاهده شده است (01/0>p) ولی در متغیر پذیرش اجتماعی بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت.(p>0.05)
نتیجه گیری
با توجه به تفاوت معنی دار مولفه های بهزیستی روان شناختی و سازگاری اجتماعی بین دختران غیرمعتاد و معتاد به اینترنت، به نظر لازم می رسد که متولیان فرهنگی و آموزشی، دوره هایی را جهت افزایش آگاهی دانش آموزان و والدین نسبت به آسیب های استفاده بی رویه از اینترنت ترتیب دهند.
زبان:
فارسی
صفحات:
52 تا 62
لینک کوتاه:
magiran.com/p1698910 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!