تدوین راهبردهای پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت با استفاده از تحلیل SWOT

چکیده:
مقدمه
بروز تغییرات در سیستم های مراقبت بهداشتی، جامعه و افزایش قدرت تکنولوژی، فشار روز افزونی را جهت ایجاد و توسعه سیستم های پرونده الکترونیک به سیاست گذاران، ارایه دهندگان و سیستم مراقبت های بهداشتی تحمیل می کند. بنابراین، پژوهش حاضر به تحلیل Strengths، Weaknesses، Opportunities and Threats (SWOT) پرونده الکترونیک سلامت از دیدگاه مدیران بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخت.
روش بررسی
این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بود که به روش مقطعی در سال 1394 انجام شد. جامعه آماری پژوهش را کلیه مدیران بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل داد. ابزار مورد استفاده، پرسش نامه ای شامل اطلاعات مربوط به عوامل داخلی (قوت و ضعف) و عوامل بیرونی (فرصت ها و تهدیدها) پرونده الکترونیک سلامت بود (93/0 = α). داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیل SWOT مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
مهم ترین نقطه قوت، دسترسی به موقع و سریع به اطلاعات (امتیاز وزنی 147/0) و مهم ترین نقطه ضعف، کمبود تجهیزات و سخت افزارهای لازم و مناسب برای پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت (امتیاز وزنی 094/0) بود. همچنین، به اشتراک گذاشتن اطلاعات بین ارایه کنندگان خدمات سلامت و مدیریت بهتر اطلاعات (امتیاز وزنی 121/0) به عنوان اصلی ترین فرصت و عدم وجود برنامه ریزی استراتژیک در زمینه پرونده الکترونیک سلامت (امتیاز وزنی 127/0) به عنوان اساسی ترین تهدید گزارش شد.
نتیجه گیری
سیاست مداران و دست اندکاران حوزه سلامت می توانند با استفاده از استراتژی های ارایه شده در پژوهش حاضر، اجرای پرونده الکترونیک سلامت را در ایران بهبود و تسریع بخشند. همچنین، ترسیم برنامه استراتژیک، تدوین استانداردهایی جهت امنیت و محرمانگی اطلاعات و افزایش منابع مالی، از جمله اقداماتی است که بهتر است برای پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت انجام گیرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
9 تا 15
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1699145 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)