ارزشیابی اثر بخشی برنامه کارآموزی در عرصه دانشجویان پرستاری با استفاده از الگوی کرک پاتریک

پیام:
چکیده:
مقدمه
سیستم آموزشی دانشکده های پرستاری و مامایی ایران بیش از 20 سال است که اقدام به اجرای برنامه کارآموزی عرصه نموده است. با توجه به اهمیت این موضوع مطالعه حاضر با هدف ارزشیابی اثربخشی برنامه کارآموزی در عرصه دانشکده پرستاری و مامایی انجام گردید.
روش ها
در این مطالعه جهت انجام ارزشیابی از دو مرحله یادگیری و رضایت الگوی کرک پاتریک در قالب یک طرح توصیفی - مقایسه ای کمک گرفته شد. کلیه دانشجویان ترم 7 (30 نفر) یکی از دانشکده های پرستاری مامایی تیپ1 کشور به عنوان گروه آزمون و دانشجویان ترم 7 پرستاری (31 نفر) در دانشکده دیگر همان تیپ که از روش آموزش بالینی کارآموزی در عرصه استفاده نمی کردند به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. برای تعیین سطح یادگیری مهارت های کارآموزی در عرصه دانشجویان و سطح واکنش میزان رضایت آنان از پرسشنامه های پژوهش گر ساخته با توجه به الگوی ارزشیابی کرک پاتریک استفاده شد. برای روایی پرسشنامه از روایی محتوا و صوری و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ تایید شد. داده ها با استفاده از آزمون های t مستقل و زوجی و همچنین آنالیزواریانس دوطرفه با استفاده از نرم افزار آماری spss تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ها
نتایج نشان داد که بین میانگین نمرات مهارت های تکنیکی و ارتباطی دانشجویان قبل و بعد از کارآموزی در هر دو گروه تفاوت آماری معنی داری وجود دارد (0/05p <). همچنین بین میانگین تغییر در نمره مهارت کلی و مهارت های تکنیکی قبل و بعد از کارآموزی عرصه در دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد (0/05p <).
نتیجه گیری
کارآموزی در عرصه با هدف افزایش استقلال و اعتماد حرفه ای دانشجویان تدوین شده است. با توجه به عدم اثربخشی کافی برنامه کارآموزی عرصه در این پژوهش، انتظار می رود مسئولان آموزشی با در نظر گرفتن نقاط ضعف و قوت برنامه جهت تدوین و اجرای یک برنامه کاملا مدون تلاش کنند.
زبان:
فارسی
صفحات:
9 تا 17
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1719237