وام گیری واژگانی از منظر رده شناسی زبان

نویسنده:
چکیده:
وام گیری واژگانی رایج ترین نوع وام گیری زبانی است. پدیده وام گیری موضوعی است که در چندین رشته، از جمله اصطلاح شناسی و جامعه شناسی زبان و زبان شناسی تاریخی، به آن پرداخته می شود. در این مقاله، وام گیری واژگانی در چارچوب رده شناسی زبان بررسی و پژوهش های سوادش، تریون، مویس کن، فیلد، گورلاخ و هاسپلمت معرفی می شود. در همه این پژوهش ها، وام واژه ها در بیش از دو زبان مطالعه شده و، با الهام از اهداف رده شناسی زبان، اشتراک ها یا جهانی های پدیده وام گیری واژگانی در زبان های مختلف ارائه شده است. شماری از این مشترکات یا گرایش های حاکم در چارچوب جهانی های آماری، با ذکر تعداد و درصد، بیان شده است. ارائه سلسله مراتب وام گیری واژگانی در شماری از پژوهش ها چشم انداز وام گیری واژگانی را مشخص می کند. بر این اساس، زبان ها از مقوله اسم بیشتر وام می گیرند. بعد از اسم، وام گیری صفت و آنگاه فعل قرار دارد. علاوه بر سلسله مراتب وام واژه ها، مشخص کردن حوزه های معنایی آنها نیز از دستاوردهای نگرش رده شناسی در این زمینه است.
زبان:
فارسی
صفحات:
28 تا 43
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1723006 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با ثبت ایمیلتان و پرداخت حق اشتراک سالانه به مبلغ 1,390,000ريال، بلافاصله متن این مقاله را دریافت کنید.اعتبار دانلود 70 مقاله نیز در حساب کاربری شما لحاظ خواهد شد.

پرداخت حق اشتراک به معنای پذیرش "شرایط خدمات" پایگاه مگیران از سوی شماست.

اگر مقاله ای از شما در مگیران نمایه شده، برای استفاده از اعتبار اهدایی سامانه نویسندگان با ایمیل منتشرشده ثبت نام کنید. ثبت نام

اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!