تاثیر نوع و شکل طعمه بر کارایی صید گرگور در آب های شهرستان بندرلنگه (استان هرمزگان)
قفس سنتی، تله ای سیمی است که برای صید ماهیان کف زی و اغلب در بسترهای صخره ای مورداستفاده قرار می گیرد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر طعمه (شکل و حالت طعمه) بر میزان صید انجام شد. عملیات صید در دو ایستگاه نزدیک ساحل (ایستگاه 1) و دور از ساحل (ایستگاه 2) در آب های شهرستان بندرلنگه با استفاده از 72 گرگور (48 بار دریاروی) با مدت زمان غوطه وری 24 ساعت انجام شد. درون هر قفس طعمه های ساردین، ماهی مرکب و گربه ماهی به صورت تکه ای و چرخ شده (100 گرم) درون پوشش محافظتی (تور پلی اتیلن با اندازه چشمه 1 سانتی متر) و روبروی دریچه ی ورودی به صورت آویزان قرار داده شدند. آنالیز نتایج نشان داد که فقط برای طعمه ماهی مرکب، بین شکل طعمه (تکه ای و چرخ شده) اختلاف معنی داری وجود داشت (05/0>p). طعمه ی ماهی مرکب (چرخ شده) در ایستگاه 2 در فصل بهارو گربه ماهی (تکه ای) در ایستگاه 1 در فصل تابستان به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار CPUE را به خود اختصاص دادند. همچنین با توجه به نتایج به دست آمده از بین نوع طعمه ها، طعمه ماهی مرکب و از بین شکل آن ها حالت چرخ شده بهترین کارایی را ازنظر میزان صید داشت. بنابراین استفاده از طعمه ی ماهی مرکب چرخ شده، برای افزایش میزان صید توصیه می شود.
صید انتظاری ، طعمه ، کارایی صید ، گرگور ، هرمزگان
-
مطالعه ی ترکیب صید با قلاب دستی و ویژگی های زیستی ماهی یال اسبی (Trichiurus lepturus Linnaeus, 1758) صید شده در دریای عمان
الهه عرفانی فر، سعید گرگین*، ، ادی سوسانتو، ریران ایماواتی
نشریه پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، تابستان 1403 -
بررسی وضعیت بهره برداری ماهی سارم دهان بزرگ Scomberoides commersonnianus Lacepède, 1801)) در آب های شمالی دریای عمان (استان سیستان و بلوچستان)
مهران مرادی، سید علی اکبر هدایتی*، ، سید احمدرضا هاشمی، پرویز زارع
نشریه پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، بهار 1403