بررسی اثر عصاره گیاه آلوئه ورا و تمرین شنا بر سطح سرمی گیرنده های رشد اپیدرمال (HER2 و (EGFR، در موش های مبتلا به سرطان پستان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
گیاه آلوئه‏ ورا از خانواده Liliaceae، یکی از گیاهان دارویی شناخته شده است و حاوی ترکیباتی است که در بهبود بیماری‏ های التهابی نقش موثری دارند. از طرفی ورزش نقش مهمی در توانبخشی افراد مبتلا به سرطان دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر عصاره آلوئه ورا و تمرین شنا برسطح سرمی گیرنده های رشد اپیدرمال در موش‏ های مبتلا به سرطان پستان انجام گرفت.
روش بررسی
روش تحقیق از نوع تجربی و مدت زمان آن 6 هفته بود. 35 سر موش، به صورت تصادفی به 5 گروه 1-کنترل سالم 2- کنترل سرطانی 3- تمرین (سرطانی) 4- آلوئه‏ورا (سرطانی) و 5- تمرین+عصاره (سرطانی) تقسیم شدند. عصاره آلوئه‏ورا به میزان mg/kgBW/day 300، به موش ‏ها خورانده شد. زمان تمرین شنا در روز اول 10 دقیقه بود که با افزایش روزانه پنج دقیقه به 60 دقیقه رسید. در پایان مقادیر سرمی گیرنده های رشد اپیدرمال با روش الایزا اندازه ‏گیری شد.
یافته ها
مصرف عصاره آلوئه ورا بر سطح HER-2 تاثیر معنادار (017/0P=) اما بر EGFR تاثیر معناداری نداشت (576/0P=). تمرین استقامتی شنا، بر سطح HER-2 تاثیر معنادار (002/0P=) اما بر EGFR تاثیر معناداری نداشت (769/0P=). همچنین مصرف عصاره آلوئه ورا به همراه تمرین استقامتی بر سطح HER-2 تاثیر معنادار (002/0P=) اما بر EGFR تاثیر معناداری نداشت (558/0P=).
نتیجه‏ گیری: این احتمال وجود دارد که عصاره آلوئه‏ورا و فعالیت ورزشی شنا، از طریق کاهش بیان بیش از حد HER2 و سایتوکاین‏های پیش‏التهابی، اثرات مفیدی در بهبود سرطان پستان داشته باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
31 تا 40
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1778774