رابطه معنویت گرایی با عشق ورزی و الگوی ارتباطی زوجین

چکیده:
مقدمه
با توجه به نقش سلامت خانواده در جامعه و همچنین تاثیر الگو های ارتباطی و سبک های عشق ورزی در سلامت خانواده، پژوهش حاضر باهدف تعیین رابطه ی معنویت گرایی با عشق ورزی و الگوی ارتباطی زوجین انجام شد.
روش کار
پژوهش حاضر مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود که به صورت مقطعی در سال 1395 انجام شد. بدین منظور از میان زوجین ناحیه 4، منطقه 20 شهر تهران، نمونه ای با حجم 500 نفر (250 نفر زن، 250 نفر مرد) درمجموع، 250 زوج با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های الگوی ارتباطی زوجین (CPQ) کریستنسن و سالاوی (1984)، معنویت پارسیان و دونینیگ (2009) و نگرش های مربوط به عشق هندریک و هندریک (1986) استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها، از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شد.
یافته ها
نتایج تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که متغیر عشق ورزی زوجین با مولفه های اهمیت اعتقادات معنوی، خودآگاهی، نیازهای معنوی و فعالیت معنوی به ترتیب همبستگی مستقیم در سطح معناداری (01/0) داشت. مولفه های معنویت از عشق ورزی، پیش بینی معناداری ارائه دادند. از بین الگو های ارتباطی، الگوی سازنده متقابل رابطه مثبت و معناداری با مولفه های معنویت در سطح 01/0 داشت و الگو های کناره گیری/ توقع، مردمتوقع/زن کناره گیر، زن متوقع/ مرد کناره گیر و اجتناب متقابل با مولفه های معنویت رابطه منفی و معناداری داشتند.
نتیجه گیری
با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت هرچقدر اعتقادات معنوی، خودآگاهی، نیازهای معنوی و فعالیت معنوی بالاتر باشد، به دنبال آن هم عشق ورزی زوجین بالاتر است و زوجین در ایجاد رابطه سازنده متقابل و کاهش رفتا رهای اجتنابی ناسالم بهتر عمل می کنند.
زبان:
فارسی
صفحات:
44 تا 52
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1780702 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با ثبت ایمیلتان و پرداخت حق اشتراک سالانه به مبلغ 1,390,000ريال، بلافاصله متن این مقاله را دریافت کنید.اعتبار دانلود 70 مقاله نیز در حساب کاربری شما لحاظ خواهد شد.

پرداخت حق اشتراک به معنای پذیرش "شرایط خدمات" پایگاه مگیران از سوی شماست.

اگر مقاله ای از شما در مگیران نمایه شده، برای استفاده از اعتبار اهدایی سامانه نویسندگان با ایمیل منتشرشده ثبت نام کنید. ثبت نام

اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!