مقایسه عفونت کلامدیا تراکوماتیس در زنان بارور و نابارور در اهواز، ایران: یک مطالعه موردی و شاهدی
کلامدیا تراکوماتیس یکی از علل اصلی بیماری های منتقله می باشد. این عفونت در زنان می تواند منجر به نازایی لوله های رحم گردد.
در این مطالعه عفونت کلامدیا تراکوماتیس در میان زنان بارور و نابارور با استفاده از تکنیک های واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) و الایزا بررسی گردید.
این مطالعه مورد شاهدی در کلینیک ناباروری جهاد دانشگاهی اهواز ایران از دی ماه 1395 تا مرداد 1396 انجام گرفت. 225 نمونه سواپ واژینال و خون (100 مورد زن نابارور و 125 زن بارور) جمع آوری گردید. شناسایی ژنوم کلامدیا تراکوماتیس با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز ژن MOMP انجام گرفت. آنتی بادی های ایمونوگلوبین M و ایمونو گلوبین G ضد کلامدیا تراکوماتیس نیز از نمونه های سرم با استفاده از الایزا اندازه گیری شدند.
نتایج نشان داد که 6 مورد از زنان نابارور (6%) و 2 مورد از زنان بارور (6/1%) دارای آنتی بادی ایمونوگلوبین M بودند (21/0p=). واکنش زنجیره ای پلیمراز در 5 مورد از زنان نابارور (5%) و 2 مورد از زنان بارور (6/1%) مثبت تشخیص داده شد (35/0p=). هیچ موردی در دو گروه دارای نتایج مثبت برای ایمونو گلوبین G نبودند.
در این مطالعه تفاوت چشمگیری برای عفونت با کلامیدیا تراکوماتیس بین گروه ها وجود نداشت. همچنین یک ارتباط نسبتا قوی بین نتایج ایمونوگلوبین M و واکنش زنجیره ای پلیمراز مشاهده شد و بنظر می رسد که سنجش ایمونوگلوبین M و واکنش زنجیره ای پلیمراز دو روش مناسب برای تشخیص دقیق عفونت های کلامیدیا تراکوماتیس هستند.