بررسی تاثیر باورهای دینی بر رعایت کردن قوانین ومقررات راهور دربین رانندگان شهر یزد(با رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری)

نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
واضح است که رانندگی بدون رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، نظم و امنیت هر جامعه ای را تهدید و باعث سلب آسایش و آرامش افراد جامعه می شود. عوامل متعددی در رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی نقش دارند که هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی تاثیر باورهای دینی بر رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی در سطح شهر یزد است.
روش بررسی
این تحقیق از نظر کنترل شرایط پژوهش یک مطالعه پیمایشی واز نظر زمانی یک مطالعه مقطعی و در ابتدای سال 96 انجام شده است. جامعه آماری پژوهش کلیه شهروندان یزدی بالای 18 سال دارای گواهینامه رانندگی و صاحب خودرو یا موتورسیکلت می باشند که به صورت نمونه گیری ساده تصادفی تعداد384 نفر از این رانندگان در 5 بخش مختلف شهر یزد انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته اند. ابزار گردآوری داده های تحقیق دوپرسشنامه ؛ پرسشنامه دینداری گلاک و استارک و پرسشنامه رعایت قوانین و مقررات راهور است. در این تحقیق برای تجزیه تحلیل داده های جمع آوری شده با استفاده از پرسشنامه های تحقیق از روش مدل یابی معادلات ساختاری (که یک رویکرد جامع برای آزمون فرضیات است استفاده شده است) با کمک روش حداقل مربعات جزیی و نرم‏افزار Pls جهت آزمون فرضیات و صحت مدل استفاده شده است.
نتایج
یافته های تحقیق نشان می دهد که : میزان تاثیر بعد پیامدی باورهای دینی بر رعایت کردن قوانین و مقررات راهور در بین رانندگان شهر یزد برابر 0.518 ،میزان تاثیر بعد عاطفی باورهای دینی بر رعایت کردن قوانین و مقررات راهور در بین رانندگان شهر یزد برابر 0.270 ومیزان تاثیر بعد اعتقادی باورهای دینی بر رعایت کردن قوانین و مقررات راهور در بین رانندگان شهر یزد برابر 0.05 می‏باشدپس بین متغیرهای باورهای دینی و میزان رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی رابطه ای معنی دار وجود دارد (رعایت قوانین راهور متاثر از باورهای دینی می باشد).
نتیجه گیری
در کل نتایج این تحقیق نشان می دهد که؛ با تکیه بر باورهای دینی که در این تحقیق بر شمارده شد و عمل کردن به آنها می توان میزان رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را افزایش داد.
زبان:
انگلیسی
صفحات:
207 تا 215
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1784591