بررسی یافته های بالینی، عوارض و سیر بیماری درکودکان مبتلا به Henoch-Schonlein Purpura در بیمارستان امام حسین اصفهان، 93-1390

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
Henoch-Schonlein Purpura، یک واسکولیت شایع کودکان است که علایم اصلی آن شامل راش های پوستی، دردهای مفصلی یا التهاب مفصلی، درد شکمی و درگیری کلیوی است. تشخیص این بیماری، بر اساس علایم بالینی است. طبق مطالعات گذشته، مشاهده شده است که علایم بیماری در نقاط مختلف دنیا متفاوت است. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی علایم، سیر بالینی و عوارض این بیماری در کودکان ایران بود.
روش ها
در این مطالعه که به صورت گذشته نگر انجام شد، کلیه ی بیمارانی که بر اساس معیارهای بالینی با تشخیص Henoch-Schonlein Purpura در سال های 93-1390 در بیمارستان امام حسین (ع) بستری شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک بیماران، علایم بالینی، نتایج آزمایش ها و عوارض بیماری از پرونده های بیماران جمع آوری گردید.
یافته ها
این مطالعه، بر روی 106 بیمار انجام شد که نسبت پسر به دختر در آنان 1/2 به 1 و میانگین سن ابتلای کودکان 5/0 ± 7/5 سال بود. در این مطالعه، علایم پوستی در 100 درصد بیماران، درد یا التهاب مفصل در 76 درصد، دردهای شکمی در 62 درصد، تب در 30 درصد، درگیری کلیه در 29 درصد، خونریزی های گوارشی در 22 درصد، ادم بیضه ها در 11 درصد و در هم روی روده (انواژیناسیون یا Anvagination) در 8/1 درصد بیماران وجود داشت. شایع ترین یافته ی آزمایشگاهی افزایش Erythrocyte sedimentation rate (ESR) در 100 درصد بیماران و C-reactive protein (CRP) در 58 درصد بیماران بود.
نتیجه گیری
در این مطالعه، در بیماران Henoch-Schonlein Purpura علایم گوارشی شامل درد شکم خونریزی گوارشی و انواژیناسیون نسبت به مطالعات دیگر شیوع بیشتری داشت.
زبان:
فارسی
صفحات:
1840 تا 1844
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1795633