تدوین ساختار مناسب آینده پژوهی در شهرداری اصفهان
نویسنده:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
بررسی و شناخت آینده، یکی از نیازهای اساسی سازمان های امروزی برای بقا در محیط به شدت رقابتی و با تغییرات غیرقابل پیش بینی است. شهرداری اصفهان به عنوان یک سازمان کلیدی در توسعه شهری نیازمند کسب مهارت های جدیدی به منظور رویارویی با تغییرات سریع در آینده خواهدبود. بنابراین این پژوهش با هدف تعیین مناسب ترین رهیافت آینده پژوهی جهت بکارگیری در شهرداری اصفهان و دستیابی به ساختار سازمانی مبتنی بر آینده پژوهی انجام شده است. نوع پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی است و اطلاعات مورد نیاز با استفاده از روش تحلیل اسنادی جمع آوری شده است. در این پژوهش به منظور دستیابی به ساختار سازمانی مبتنی بر آینده پژوهی، نخست رهیافت های آینده پژوهی چون رهیافت های مشارکتی، راهبردی و سازمانی مورد بررسی قرار گرفته است. سپس به منظور انتخاب رهیافت مطلوب، پانل خبرگان متشکل از مدیران و کارشناسان حوزه مدیریت شهری تشکیل و با بهره گیری از نظرات افراد خبره و متخصص رهیافت سازمانی به عنوان رهیافت مطلوب انتخاب شد و در نهایت با استناد به ویژگی های این رهیافت ساختار سازمانی گروه آینده پژوهی شهرداری اصفهان پیشنهاد شده است.
کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
صفحات:
67 تا 78
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1844275
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
مطالعه و ارزیابی عملکرد اتاق فکر (مورد مطالعه: شهرداری اصفهان، 1398)
، *، مسعود حاجبند
نشریه راهبرد توسعه، پاییز 1400 -
ارزیابی شدت فرسودگی در محیط ساخته شده با روش تلفیقی AHP & O.M در محیط GIS (نمونه موردی: محدوده 15 هکتاری محله همت آباد اصفهان)
محمود محمدی، داریوش مرادی چادگانی، *
نشریه جغرافیا و برنامه ریزی شهری چشم انداز زاگرس، زمستان 1399 -
تحلیل تاثیرات اقتصادی سیاست دانشگاههای کارآفرین بر توسعه شهری دانش بنیان با رویکرد پویایی شناسی سیستم (مورد مطالعه: کلانشهر اصفهان)
، نعمت الله اکبری*، شکوفه فرهمند
فصلنامه اقتصاد و مدیریت شهری، تابستان 1399 -
مطالعه و بررسی مولفه های مدیریت یکپارچه در شهر اصفهان
مهناز بابایی*،
نشریه اقتصاد شهری، پاییز و زمستان 1395