رابطه هوش هیجانی و تاب آوری با راهبردهای حل مساله دانشجویان مقطع کارشناسی رشته های امداد و نجات و امداد سوانح هلال احمر استان تهران

نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
حل مساله از ویژگی هایی است که هر فرد در زندگی فردی و شغلی با آن رو به رو می شود. از جمله حوزه هایی که افراد شاغل در آن با مسائل پیچیده‏ای دست به گریبان بوده و اشتغال در آنها نیازمند راهبردهای حل مساله مناسب است حوزه مدیریت بحران و امدادونجات و به تبع آن رشته های تحصیلی مرتبط از قبیل امدادونجات و امدادسوانح است. هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه هوش هیجانی و تاب‏آوری با راهبردهای حل مساله دانشجویان کارشناسی رشته های امدادونجات و امدادسوانح هلال احمر استان تهران به عنوان شاغلان فعلی یا آینده حوزه های بحران و امدادونجات بوده است.
روش
تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش توصیفی، از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری شامل دانشجویان کارشناسی رشته های امدادونجات و امدادسوانح هلال احمر استان تهران و حجم نمونه براساس فرمول کوکران 88 نفر بوده است که به سه پرسشنامه تاب‏آوری کونور و دیویدسون، هوش هیجانی برادبری و گریوز و راهبردهای حل مساله کسیدی و لانگ را تکمیل کردند. به منظور تحلیل داده ها از آزمون تحلیل رگرسیون دو متغیره استفاده شد.
یافته ها: براساس یافته ها، سطح هوش هیجانی، تاب‏آوری و راهبردهای حل مساله دانشجویان مورد پژوهش در سطح مطلوب و بالاتر از میانگین قرار دارد. همچنین رابطه بین این متغیرها از نظر آماری معنادار (05/0 ˂p) بود و هوش هیجانی و تاب‏آوری توان تبیین تغییرات راهبردهای حل مساله را داشتند.
بحث و نتیجه گیری: براساس نتایج پژوهش، حفظ وضع موجود و البته تلاش همه جانبه مراکز آموزشی سازمان هلال احمر و سایر ارگان های مرتبط با مدیریت بحران در خصوص ارتقای ویژگی های مربوط به عوامل انسانی برای مدیریت هر چه بهتر بحران ها و حوادث پیشنهاد می شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
83
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1845650