حذف آنتی بیوتیک سولفادی متوکسین از محلولهای آبی با استفاده از نانو لوله های کربنی

نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف
آنتی بیوتیک ها از آلاینده هایی هستند که دفع و رها سازی آنها در محیط می تواند مشکلات زیست محیطی جدی را به وجود آورد. مطالعه حاضر با هدف بررسی حذف سولفا دی متوکسین از محلول های آبی با استفاده از نانولوله های کربنی انجام گرفت.
مواد و روش ها
در این پژوهش تجربی- مشاهده ای تاثیر پارامترهای مختلفی از قبیل pH، زمان، دوزهای مختلف نانولوله و همچنین غلظت های مختلف سولفا دی متوکسین مورد بررسی قرار گرفت. تمام آزمایشات در یک راکتور 100 میلی لیتری، در دمای آزمایشگاه (oC 24 ±2) با استفاده از همزن مغناطیسی با سرعت rpm 350 انجام گرفت.
یافته ها
حداکثر راندمان حذف در 6=pH، دوز جاذب g 04/0، زمان تماس min 30 و غلظت اولیه L/mg 20 بود که 5/94 به دست آمد. یافته ها نشان داد که ظرفیت جذب با افزایشpH افزایش می یابد و در 6=pH به حداکثر مقدار خود می رسد و سپس مجددا کاهش پیدا می کند. میزان حذف با افزایش دوز نانولوله افزایش یافته و برای غلظت mg/L 100 و حجم mL 50، دوز g 04/0 بهینه است. میزان جذب با افزایش زمان تماس افزایش یافته و حداکثر جذب در زمان تماس min 30 اتفاق می افتد. جذب آنتی بیوتیک سولفا دی متوکسین از مدل ایزوترم لانگمویر (9800/0=R2) و سینیتیک درجه دوم کاذب (9937/0=R2) پیروی می کند.
نتیجه گیری
نانولوله های کربنی به دلیل داشتن خصوصیاتی نظیر مساحت سطحی بالا، پتانسیل زیادی در حذف سولفا دی متوکسین از محلول آبی دارند.
زبان:
فارسی
صفحات:
11 تا 22
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1848193