تعیین ارتباط بین سواد سلامت با مراقبت های دوران بارداری در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و اهداف

سواد سلامت مادران عامل کلیدی و مهمی در تضمین انجام مراقبت های دوران بارداری، سلامتی دوران بارداری و پیامدهای موفقیت آمیز این دوران می باشد. با توجه به اهمیت بالای سواد سلامت در دوران بارداری و تاثیر مستقیم آن بر روی جنبن، مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین سطح سواد سلامت مادری با مراقبت های دوران بارداری در زنان باردار انجام شد.

مواد و روش ها

این مطالعه توصیفی – تحلیلی به روش مقطعی در سال 1396بر روی 130 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان بوشهر جهت انجام مراقبت های معمول دوران بارداری انجام شد. افراد به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها، پرسشنامه سواد سلامت و نتایج بارداری (MHLAPQ) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های آماری استنباطی تی مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه و همبستگی پیرسون انجام شد. سطح معنی داری کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد.

یافته ها

میانگین (انحراف معیار) سواد سلامت در مادران باردار 5/88 (13/2) بود و ارتباط معنی داری بین سواد سلامت مادران با سطح تحصیلات، شغل و تعداد بارداری وجود داشت (0/05>P). ضریب همبستگی پیرسون بین سواد سلامت با مراقبت های دوران بارداری و نتیجه بارداری ارتباط مثبت معنی داری نشان داد (0/05>P).

نتیجه گیری

با توجه به اهمیت سواد سلامت در سلامت مادران و نوزادان و به منظور ارتقای سواد سلامت و به تبع آن بهبود مراقبتهای دوران بارداری و نتیجه بارداری، لازم است مسئولین بهداشتی کشور، برنامه های آموزشی بیشتری جهت ارتقای سطح سواد سلامت و توانمند سازی این قشر تدوین کنند.

زبان:
فارسی
صفحات:
113 تا 123
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1883832 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)