رتبه بندی بانک های کشور بر اساس شاخص های CAMEL با استفاده از مدل RAM
نویسنده:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
هدف
توجه به رشد و بالندگی سازمان ها در راستای توسعه پایدار کشورها، همیشه جزو سیاست های مدیران همه سازمان ها می باشد. از جمله این سازمان ها بانک ها می باشند. بررسی روند مطلوب یک بانک تنها با سنجش عملکرد آن بانک با استفاده از معیارهای استاندارد و مقایسه آن بانک با بانک های دیگر و در نهایت رتبه بندی بین این بانک ها میسر است. در این پژوهش از الگوی محاسبه کارایی در تحلیل پوششی داده ها، به منظور ارائه رتبه بندی بانک های کشور با توجه به شاخص های استاندارد CAMEL استفاده گردیده است.
روش شناسی:
در میان مدل های تحلیل پوششی داده ها، مدل دامنه تعدیل شده (RAM) از این خاصیت برخوردار است که هم ورود ی ها و خروجی ها را به طور هم زمان در نظر می گیرد، هم شاخص عددی برای کارایی ارائه می دهد و هم ورودی و خروجی منفی را می پذیرد؛ از این رو مدل RAM به عنوان مبنای رتبه بندی در این پژوهش مورد توجه قرار گرفته است.
یافته ها
به منظور بررسی و ارزیابی عملکرد بانک ها از نسبت های مالی استخراج شده از صورت های مالی بانک ها استفاده شده است که نسبت های مذکور در جهت پوشش 5 ویژگی موسوم به CAMEL یعنی کفایت سرمایه، کیفیت دارایی، مدیریت، سودآوری و نقدینگی گردآوری شده اند.
نتیجه گیری
طبق نتایج به دست آمده از پژوهش، بانک های تجارت، کارآفرین، دی، سینا و پاسارگاد پنج بانکی هستند که از بین 12 بانک منتخب پژوهش دارای بالاترین کارایی بودند.کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
انتشار در:
صفحات:
76 تا 93
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1904891