بررسی مقایسه ای کلونیزاسیون میکروارگانیسم های ابزار لاپاراسکوپی بعد از جراحی و به دنبال دو روش متفاوت پاکیزه سازی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه: پاکیزه سازی دقیق، به عنوان اولین گام فرایند استفاده ی مجدد، می تواند موجب استریلیزاسیون موثرتر و حفاظت تیم درمانی و بیماران از عفونت های قابل انتقال گردد. این مطالعه، با هدف مقایسه ی دو روش پاکیزه سازی بیمارستان و روش پاکیزه سازی انجمن Association for the Advancement of Medical Instrumentation (AAMI) بر روی میزان کاهش کلونیزاسیون میکروارگانیسم های ابزار لاپاراسکوپی انجام گردید.
روش ها
در این پژوهش نیمه تجربی، 128 ابزار لاپاراسکوپی به طور تصادفی در دو گروه پاکیزه سازی بیمارستان و پاکیزه سازی AAMI قرار گرفتند و طی دو مرحله ی بلافاصله بعد از جراحی و بعد از فرایند پاکیزه سازی با هر یک از روش های پیش گفته، از ابزار مورد نظر نمونه برداری شد. تعداد و نوع میکروارگانیسم های جدا شده در محیط های کشت Sabouraud Dextrose Agar، Blood Agar و MacConkey Agar تعیین گردید
یافته ها
میانگین تعداد کل میکروارگانیسم های جدا شده از ابزار بلافاصله بعد از جراحی، 105 × 24 Colony forming unit در 100 میلی لیتر (CFU در 100 میلی لیتر) به دست آمد. بعد از انجام فرایند پاکیزه سازی در گروه پاکیزه سازی بیمارستان به 105 × 2/7 CFU در 100 میلی لیتر و در گروه AAMI به 105 × 34/0 CFU در 100 میلی لیتر کاهش پیدا نمود که این کاهش در گروه AAMI به طور معنی داری بیشتر از گروه بیمارستان بود (050/0 > P). بیشترین فراوانی نوع میکروارگانیسم های جدا شده بعد از جراحی به ترتیب مربوط به Escherichia coli (2/81 درصد) ، Pseudomonas aeruginosa (8/68 درصد) و Klebsiella (8/57 درصد) بود.
نتیجه گیری
کاهش چشم گیر میانگین تعداد کل و فراوانی نوع میکروارگانیسم ها در گروه AAMI نشان داد که مرطوب سازی ابزار لاپاراسکوپی در حین جراحی و غوطه وری در محلول آنزیمی که در روش AAMI مورد تاکید است، موجب پاکیزه سازی بهتر و دقیق تر ابزار می گردد و روش موثرتری نسبت به شیوه نامه ی بیمارستان می باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
1197 تا 1205
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1913283 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)