مدل ساختاری سازگاری اجتماعی مذهب محور از طریق سبک های دلبستگی به خدا و سبک های مقابله اسلامی با میانجی گری عمل به باورهای مذهبی در دانشجویان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
اهداف: سبک زندگی سازگارانه اجتماعی و آمیخته با اعتقادات دینی، یکی از مهمترین مولفه های مشخص کننده سلامت به شمار می آید و لازم است افراد از مدل و الگوهای مناسبی برای ارتقای زندگی اجتماعی سالم پیروی کنند. از این رو هدف تحقیق حاضر تدوین و ارائه مدل ساختاری سازگاری اجتماعی مذهب محور از طریق سبک های دلبستگی به خدا و سبک های مقابله اسلامی با میانجی گری عمل به باورهای مذهبی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز بود.
مواد و روش ها
تحقیق حاضر از نوع تحلیل مسیر بود. جامعه مورد مطالعه این تحقیق کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز بودند و نمونه شامل 356 نفر از آنها بود که به روش تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل چهار پرسشنامه؛ عمل به باورهای مذهبی گلزاری، سبک دلبستگی به خدا روات و پاتریک، سبک مقابله مذهبی پارگامنت و همکاران و سازگاری اجتماعی بل بود. داده های گردآوری شده با استفاده روش مدلیابی معادلات ساختاری و به وسیله نرم افزار AMOS23 تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ها
مدل مفهومی مورد نظر، از برازندگی مطلوبی برای جامعه هدف برخوردار است. بین سبک دلبستگی ایمن، سبک مقابله مذهبی مثبت و عمل به باورهای مذهبی رابطه مستقیم و معنادار با سازگاری اجتماعی مذهب محور وجود دارد. بین سبک دلبستگی اجتنابی و دوسوگرا و سبک مقابله مذهبی مثبت با سازگاری اجتماعی مذهب محور رابطه معکوس و معنادار وجود دارد. همجنین از نقش واسطه ای عمل به باورهای مذهبی در رابطه بین سبک های دلبستگی به خدا و سبک های مقابله اسلامی با سازگاری اجتماعی مذهب محور حمایت شد.
نتیجه گیری
سبک های دلبستگی به خدا و سبک های مقابله مذهبی بصورت مستقیم و با میانجی گری عمل به باورهای مذهبی بصورت غیر مستقیم، نقش موثری در میزان سازگاری اجتماعی مذهب محور افراد ایفا می کنند.
زبان:
فارسی
صفحات:
179 تا 185
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1917723 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با ثبت ایمیلتان و پرداخت حق اشتراک سالانه به مبلغ 1,390,000ريال، بلافاصله متن این مقاله را دریافت کنید.اعتبار دانلود 70 مقاله نیز در حساب کاربری شما لحاظ خواهد شد.

پرداخت حق اشتراک به معنای پذیرش "شرایط خدمات" پایگاه مگیران از سوی شماست.

اگر مقاله ای از شما در مگیران نمایه شده، برای استفاده از اعتبار اهدایی سامانه نویسندگان با ایمیل منتشرشده ثبت نام کنید. ثبت نام

اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!