بررسی میزان سواد سلامت زنان یائسه تحت پوشش مراکز بهداشتی مشهد در سال 1397

پیام:
چکیده:
 
زمینه و هدف
سوادسلامت یکی از مولفه های اجتماعی سلامت است که نقش حیاتی در آموزش بهداشت و ارتقای سلامت داشته است. عدم آگاهی زنان و پایین بودن سواد سلامت و همچنین توانمندی آن ها نسبت به مدیریت یائسگی و عوارض آن سبب کاهش کیفیت زندگی زنان یائسه می گردد. کلید حل این مشکل تنها در آموزش زنان با شیوه های مناسب یادگیری است. با توجه به اهمیت آن، این پژوهش با هدف تعیین سواد سلامت در بین زنان یائسه مشهد انجام شد.
مواد و روش ها
این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی است. جامعه آماری را 425 نفر از زنان یائسه 65-45ساله تشکیل دادند. روش نمونه گیری به شکل خوشه ایانجام شد. ابزار مورد استفاده پرسشنامه های دموگرافیک زمینه ای و فرم کوتاه سواد سلامت بالغین بود. نتایج به دست آمده با استفاده از آزمون کلموگروف اسمیرنف و آزمون های همبستگی و کای دو در نرم افزار SPSS_24 انجام شد.
یافته ها
میانگین سواد سلامت بین گروه هدف 20/69±54/06 از100 بود که معادل سطح مرزی می شود. در این پژوهش 47/8 درصد افراد سطح ناکافی، 17/2 درصد سطح مرزی و 35/1 درصد سطح کافی از سواد سلامت برخوردار بودند.
نتیجه گیری
نمره کلی سواد سلامت در جمعیت نمونه بیانگر آن است که درصد بالایی از زنان سواد سلامت ناکافی دارند و خواهان استفاده از شیوه های آموزشی برای رویارویی بهتر با این شرایط می باشند. باید اشاره شود زنان نیازمند اطلاعاتی هستند تا بتوانند قضاوت کنند که آیا علائم آن ها نیاز به درمان دارد یا خیر و چگونه مراقبتهای پزشکی را پیگیری کنند. در این راستا آگاه سازی این گروه در مورد یائسگی و عوارض آن نیازمند مداخلات اساسی می باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
182 تا 190
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1923494 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)