بررسی برخی عوامل موثر بر ابتلا به سرطان معده در روستای آغبلاغ مشگین شهر اردبیل : یک مطالعه ی مورد- شاهدی
نویسنده:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف
سرطان معده شایع ترین سرطان دستگاه گوارش در ایران می باشد که بخصوص در نواحی شمال غرب کشور بروز بسیار بالایی دارد. هدف از این مطالعه ، بررسی عوامل موثر بر ابتلا به سرطان معده در روستای آغبلاغ مشگین شهر اردبیل بود.
روش ها
این مطالعه در روستای آغبلاغ شهرستان مشکین شهر در استان اردبیل انجام شد که در فرآیند ارزیابی جامعه در این روستا؛ بروز بالای سرطان معده به عنوان مشکل اولویت دار آنها مطرح گردید. از این رو، یک مطالعه ی مورد شاهدی بر روی 21 بیمار مبتلا به سرطان معده که در طی سال 1392 تا 1394 تشخیص داده شده بودند طراحی گردید. 63 شاهد که به صورت غیرتصادفی و هدفمند از افراد روستای مجاور انتخاب شدند و از نظر سن و جنس همسان شده بودند وارد مطالعه شدند. نسبت شانس و رگرسیون لجستیک برای عوامل خطر احتمالی محاسبه گردید.
نتایج
میانگین سنی گروه مورد 7/64 سال و گروه شاهد 61/1 سال بود. در آنالیز چند متغیره با استفاده از رگرسیون لجستیک متغیرهای سطح تحصیلات (0/38 =OR، 0/88–0/15= CI) ، داشتن سابقه خانوادگی (12/9=OR ، 72/5–2/5= CI) و مصرف کم میوه جات (3/06=OR ، 9/89–0/49= CI) معنادار شدند. در آنالیز تک متغیره، متغیر فواصل بین وعده های غذایی (3/5 = OR ، 9/9–1/2= CI) معنادار شد.
نتیجه گیری
با توجه به بالا بودن نسبت شانس برای متغیر سابقه ی خانوادگی، مطالعات ژنتیکی جهت شناخت ژن های موثر و برهمکنش آنها با عوامل محیطی در این منطقه پیشنهاد می گردد.کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
صفحات:
21 تا 28
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1933177
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
بررسی تاثیر بارداری ناخواسته بر شاخص های آنتروپومتریک نوزادان در هنگام تولد در مادران باردار جمعیت حاشیه نشین بندرعباس: مطالعه کوهورت آینده نگر با رویکرد علیتی
کوروش هلاکوئی نائینی، محمدعلی منصورنیا*، شهرزاد نعمت اللهی، سیده زینب الماسی، یسری عزیزپور، سیده سحر حسینی، معصومه طاهرپور
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، خرداد 1403 -
عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی با رویکرد آنالیز چند سطحی در جمعیت کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد
مریم نورآوران فیض آبادی، کورش هلاکویی نائینی*، عباس رحیمی فروشانی، علی تقی پور
مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، زمستان 1400