بررسی پیامد بارداری در بیماران بستری با لوپوس اریتماتوز سیستمیک در مرکز آموزش درمانی امام رضا (ع) کرمانشاه

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
 
مقدمه
لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) یک بیماری اتوایمیون رایج است و به طور عمده زنان بارور را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری با درگیری سیستم های مختلف همراه بوده و با خطر بالا برای مادر و جنین همراه می باشد. یکی از خطرات عمده مادران با SLE، وقوع شعله ور شدن بیماری، طی حاملگی می باشد. برخی مطالعات نشان داده اند SLE طی حاملگی بیشتر شعله ور می شود، اما نتیجه گیری دیگران کاملا مخالف است، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین پیامد مادری جنینی در زنان باردار مبتلا به SLE انجام شد.
روش کار
این یک مطالعه گذشته نگر در سال91-1387 بر روی 38 نفر از زنان باردار بستری و مبتلا به بیماری شناخته شده لوپوس در بخش زنان و مامایی بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه انجام شد. عوارض جانبی برای پارامترهای کلیوی شامل کراتینین و دفع پروتئین ادراری، هموگلوبین و سطح پلاکت و همچنین پیامد بارداری- پره اکلامپسی، اکلامپسی، سقط جنین، زایمان زودرس، نوع زایمان، وزن نوزاد و مرده زایی ثبت گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای بود که بر اساس اهداف اصلی طرح تنظیم شده بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و شاخص های آمار توصیفی صورت گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
یافته ها
در مطالعه حاضر تعداد سزارین در 27 بیمار (68/73%) ، سقط جنین در 8 بیمار (05/21%) ، مرگ و میر داخل رحمی در 2 بیمار (64/2%) ، فشارخون بالا در 9 بیمار (68/23%) و اکلامپسی در 1 بیمار (63/2%) مشاهده شد. زایمان زودرس در 22 بیمار (89/57%) رخ داده بود. میانگین پروتئین 24 ساعته ادرار 321/185 میلی گرم و میانگین وزن هنگام تولد 57/2248 گرم بود.
نتیجه گیری
لوپوس و حاملگی با پیامد نامطلوب بارداری مانند پره اکلامپسی، زایمان زودرس، بروز بالای سزارین و سقط همراه است.
زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 6
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1936812 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)