اثربخشی موسیقی درمانی بر استرس، اضطراب و افسردگی بیماران سرطانی بیمارستان ولیعصر بیرجند در سال 1396
نویسنده:
چکیده:
زمینه و هدف
سرطان یکی از بیماری های شایع و در حال افزایش است که حجم زیادی از تلاش های نظام های مراقبتی را به خود اختصاص داده است. استرس، اضطراب و افسردگی از مشکلات عمده بیماران مبتلا به سرطان است؛ بنابراین این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی موسیقی درمانی بر استرس، اضطراب و افسردگی بیماران سرطانی انجام شد.
روش بررسی
روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری را همه افراد مبتلا به سرطان تشکیل دادند که برای درمان در بیمارستان ولیعصر بیرجند بستری بودند. از این تعداد 40 نفر (20 مرد و 20 زن) به صورت نمونه گیری دردسترس، انتخاب و به طور کاملا تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 20 نفر که شامل 10 نفر زن و 10 نفر مرد) قرار گرفتند. در ابتدا از هر دو گروه پیش آزمون گرفته شد. سپس گروه آزمایش مداخله موسیقی درمانی (به مدت 6 روز و هر روز نیم ساعت) دریافت کرد و در پایان هر دو گروه مجددا به ابزار تحقیق پاسخ دادند (پس آزمون). ابزار اندازه گیری در این پژوهش پرسش نامه استرس و فشار روانی داس (21 سوالی) بود. داده ها با نسخه 22 نرم افزار SPSS و تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها
نتایج نشان داد موسیقی درمانی بر استرس، اضطراب و افسردگی بیماران مبتلا به سرطان موثر است.
نتیجه گیری
باید به روش های غیردارویی مثل موسیقی درمانی در برنامه آموزشی کادر پزشکی توجه شود و به عنوان بخشی از درمان در بخش های بیمارستانی، به خصوص بخش های ویژه از آن استفاده شود.کلیدواژگان:
استرس ، اضطراب ، افسردگی ، بیماران سرطانی ، موسیقی درمانی
زبان:
فارسی
صفحات:
186 تا 192
لینک کوتاه:
https://magiran.com/p1937406
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
بررسی نقش راهبردهای کنترل فکر بر استرس ادراک شده بیماران پرفشاری خون مراجعه کننده به مراکز بهداشت شهر قاینات
، الهه آهنگری*
مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، آذر و دی 1399 -
بررسی مشاوره گروهی به شیوه شناختی- رفتاری بر بهبود سازگاری اجتماعی دانش آموزان
*، فاطمه فرخی، سید مهدی صدیقی
نشریه مهارت های روانشناسی تربیتی، تابستان 1397