بررسی شیوع سلیاک در کودکان و نوجوانان مبتلا به تشنج مراجعه کنندهبه بیمارستان امیرالمومنین(ع) شهر زابل در طی سال 1395
نویسنده:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
بیماری سلیاک بیماری خود ایمنی است که علاوه بر عوارض گوارشی، عوارض خارج روده ای نظیر تظاهرات نورولوژیک نظیر تشنج، انسفالوپاتی، آتاکسی دارد، این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع سلیاک در کودکان مبتلا به تشنج انجام شده است.
مواد و روش ها
این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی بر روی 100 کودک مبتلا به تشنج در طی سال 1395 انجام شده است. از این افراد نمونه خون تهیه و سطح ترانس گلوتامیناز بافتی IgA در آن ها بررسی شد. سپس تمامی افرادی که دارای سطوح افزایش یافتهTTgIGA بودند تحت آندوسکوپی و بیوپسی جهت تایید تشخیص بیماری سلیاک قرار گرفتند. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 به صورت میانگین، توزیع فراوانی و با آزمونT-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته های پژوهش
در این مطالعه 100 کودک و نوجوان 2 تا 18 ساله مبتلا به تشنج مورد بررسی قرار گرفت. میانگین سنی این افراد 12/1±8/16 سال بود. 54 درصد بیماران به تشنج جنرالیزه تونیک کلونیک و 46 درصد نیز به تشنج پارشیال کمپلکس مبتلا بودند. 3 نفر از افراد مبتلا به تشنج جنرالیزه تونیک کلونیک و 2 نفر از افراد مبتلا به تشنج پارشیال کمپلکس دارای IgAtTg- مثبت بودند. شیوع سلیاک در میان افراد مبتلا به تشنج 5 درصد بود.
بحث و نتیجه گیری
با توجه به همراهی سلیاک با تظاهرات نورولوژیک بهتر است بیمارانی که دارای علائم نورولوژیک به همراه علائم گوارشی هستند از نظر سلیاک مورد بررسی قرار گیرند.زبان:
فارسی
صفحات:
176 تا 182
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1952734