تاثیر رفتاردرمانی دیالکتیکی بر استراتژی های تنظیم هیجانی و تحمل پریشانی در افراد تحت درمان با متادون
نویسنده:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف
درمان نگهدارنده با متادون( Methadone maintenance treatment; MMT( ، یک درمان دارویی رایج در اختلال وابستگی به مواد افیونی می باشد. این درمان، باوجود نتایج مثبت، مشکلات روان شناختی متعددی مانند مشکل در تنظیم هیجان و تحمل پریشانی دارد. هدف این مطالعه تعیین اثربخشی رفتاردرمانی دیالکتیکی (DBT) بر استراتژی های تنظیم هیجانی و تحمل پریشانی در بیماران تحت درمان با متادون است.
مواد و روش ها
این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده با گروه مداخله و گروه کنترل می باشد. تعداد 50 مرد مراجعه کننده به کلینیک درمان با متادون به طور تصادفی در دو گروه گماشته شدند. در این مطالعه از پرسشنامه تنطیم هیجانی، پرسشنامه تحمل پریشانی، پرسشنامه اعتباردرمانی و پرسشنامه اتحاد درمانی در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری استفاده شد. .
نتایج
نمرات گروه مداخله در تحمل پریشانی بعد از 4 ماه مداخله (0/01< P) و 2 ماه دوره پیگیری (0/01< P) نسبت به گروه کنترل به طور معناداری کاهش پیدا کرد. همچنین، نمرات گروه مداخله در تنظیم هیجان بعد از 4 ماه مداخله (0/01<P) و 2 ماه دوره پیگیری (0/01 <P) نسبت به گروه کنترل به طور معناداری افزایش پیدا کرد.
نتیجه گیری
ترکیب هم زمان متادون درمانی با رفتاردرمانی دیالکتیکی می تواند در کاهش مشکلات روان شناختی بیماران وابسته به مواد افیونی مفید باشد.کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
صفحات:
52 تا 60
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1958741