استفاده از داده های GPS دوفرکانسه و داده های ژئوفیزیکی درتعیین نرخ فعالیت زمین ساختی و شناسایی اثر قطعه دوم گسل کواترنری دورود (جنوب باختر ایران)
نویسنده:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
گسل دورود به عنوان یکی از مهم ترین قطعات لرزه زای گسل اصلی جوان زاگرس از نزدیکی منطقه ارجنگ در یک روند شمال باختری-جنوب خاوری تا بروجرد در طول امتداد یافته است. منطقه مورد بررسی بعنوان قطعه دوم از گسل دورود بین 10 °33 تا 25 °33 درجه عرض شمالی و05 °49 تا 25 °49 درجه طول خاوری واقع شده است.در این پژوهش بررسی های دقیق ریخت زمین ساختی به روش نزدیک میدان انجام گرفت و با انجام پیمایش به روش RTK توسط دستگاه GPS کینماتیک، مدل ارتفاعی رقومی و نقشه توپوگرافی رقومی با دقت بالا از سطح گسیختگی های تهیه شده، جابجایی های محاسبه شده برای 3 ایستگاه به ترتیب: جابجایی تجمعی افقی روی سطح گسل 59/21، 05/10 و 94/13، جابجایی تجمعی قائم روی سطح گسل 58/6، 57/5 و 47/13 و جابجایی تجمعی خالص 58/22، 49/11 و 40/19 بدست آمد. به منظور بررسی سازوکار گسل زاویه ریک گسل محاسبه گردید به ترتیب: °17،°29 و °44 است براساس نتایج بدست آمده گسل دارای مولفه شیب لغز می باشد. همچنین در مطالعات ژئوفیزیک به روش مقاومت ویژه با آرایش دوقطبی(دایپل- دایپل) دو نیمرخ مورد استفاده قرار گرفت سپس پرداز نهایی و مدل سازی داده های مقاومت ویژه در نرم افزار Res2dinv انجام گرفت. در ادامه پیمایش مغناطیس سنجی سزیم بر روی 4 مقطع 160 متری صورت گرفت. پس از اتمام عملیات و برداشت داده ها و پردازش نهایی داده ها تفسیر واضح تری از ساختارهای زیر سطحی به خصوص گسلش و ناپیوستگی در منطقه مورد مطالعه به دست آمد. گسل دورود در این محدوده گسل 3شاخه بوده، که گسل شاخه F4 به عنوان گسل اصلی دورود و مابقی شاخه های گسلی به موازات آن می باشند.
کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
انتشار در:
صفحات:
347 تا 361
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1964728
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
تغییرات واتنش در پایانه گسل امتدادلغز دشت بیاض (خاور ایران) و نقش آن در کانه زایی مس و نقره
وحید خادمی، محمودرضا هیهات*، محمدمهدی خطیب، محمد حسین زرین کوب، حسین هادی زاده خادر
نشریه زمین شناسی کاربردی پیشرفته، پاییز 1403 -
پتروگرافی و ژئوشیمی نهشته های سیلیسی آواری برش آرک (پالئوسن فوقانی- ائوسن زیرین)، شمال غرب بیرجند، شاهدی بر جایگاه زمین ساختی و سنگ شناسی خاستگاه
مریم مرتضوی مهریزی*، فریده ملک محمدی فرادنبه، محمودرضا هیهات
نشریه رسوب شناسی کاربردی، بهار و تابستان 1403