تاثیر پیگیری تلفنی (تله نرسینگ) بر خستگی سالمندان تحت همودیالیز

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف
خستگی یکی از عوارض شایع در سالمندان تحت درمان با همودیالیز می باشد که بر وضعیت جسمی، روانی، عاطفی و شناختی آنان تاثیرات بسیاری می گذارد.لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر پیگیری تلفنی(تله نرسینگ) بر خستگی در سالمندان تحت همودیالیز انجام شد.
روش ها
پژوهش حاضر به صورت نیمه تجربی بر روی 60 بیمار سالمند تحت همودیالیز انجام شد. نمونه ها در ابتدا بر اساس مشخصات نمونه به شیوه در دسترس انتخاب و سپس به روش تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه شدت خستگی در دو مرحله قبل و بعد از انجام مداخله جمع آوری گردید.نتایج با نرم افزار SPSS نسخه 24 و با استفاده از آمار توصیفی و آزمونهای تحلیلی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
یافته ها
میانگین سنی افراد شرکت کننده در پژوهش 87/7± 43/73 سال بود. 7/76 درصد از افراد گروه کنترل و70 درصد از گروه آزمون قبل از مداخله خستگی شدید داشتند که این میزان بعد از مداخله به 3/43 درصد در گروه کنترل و صفر در گروه آزمون رسید. میانگین نمره خستگی قبل از مداخله در گروه آزمون و کنترل به ترتیب 96/0± 39/7 و 79/1± 64/7 و بعد از مداخله به ترتیب 26/1± 15/3 و 25/1± 62/6 بود.بر اساس آزمون آماری تی تست تفاوت آماری معنی داری بین میانگین نمره خستگی سالمندان تحت درمان با همودیالیز قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون و کنترل وجود داشت (05/0> p).
نتیجه گیری
پرستاری از راه دور به شیوه پیگیری تلفنی بر کاهش میزان و شدت خستگی در سالمندان تحت همودیالیز تاثیر گذار بوده است. لذا پیشنهاد می شود پرستاران از این شیوه به عنوان یک مداخله غیر داروی در جهت کاهش خستگی درسالمندان تحت همودیالیز استفاده نمایند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
3
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2008420 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)