بررسی عوامل بالینی مرتبط با تاخیر در درمان اولین علائم روان پریشی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان فارابی کرمانشاه

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف
تاخیر در درمان علایم روان پریشی با افزایش زمان رسیدن به بهبودی، کاهش پاسخ دهی به درمان و در نهایت با عود بیشتر اختلال روان پریشی همراه است. هدف از این مطالعه تعیین عوامل بالینی مرتبط با تاخیر در درمان اولین علائم روان پریشی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان فارابی کرمانشاه بود.
مواد و روش ها
مطالعه حاضر توصیفی از نوع زمینه یابی مقطعی بر روی 94 بیمار شامل 51 مرد و 43 زن با حمله اول روان پریشی با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس صورت گرفت. سپس براساس مصاحبه بالینی برگرفته از چک لیست بالینی تائید شده توسط متخصصین و صاحب نظران روان پزشکی و روانشناسی تکمیل و داده ها از آن استخراج شد و سپس از شاخص های آمار توصیفی شامل فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار، میانه و آزمون t در نرم افزار SPSS نسخه 24 جهت خلاصه سازی و تحلیل داده ها استفاده گردید.
یافته ها
میانگین مدت زمان تاخیر در درمان اولین علایم روان پریشی 65/6±48/5هفته بود. بین متغیر سابقه ی مصرف مواد در مراجعین (001/0=P)، سابقه ی اختلال اضطرابی (0/003=P)، وجود علایم منفی (0/001=P)، گفتار آشفته (0/001=P)، رفتار آشفته (0/001=P)، با میانگین مدت زمان تاخیر در درمان اولین علایم روان پریشی ارتباط معنی داری وجود داشت.
نتیجه گیری
عوامل بالینی مرتبط با تاخیر در درمان اولین علایم روان پریشی به عنوان عوامل مهم و تاثیرگذار بر سطح ارتقا سلامت روانی و بهبود کامل افراد مطرح است و شناسایی این عوامل به همراه برنامه ریزی مناسب و انجام مداخلات مبتنی بر ارائه خدمات درمانی می تواند منجر به ارتقای سلامت روان شناختی بیماران شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
247 تا 253
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2011209 
سامانه نویسندگان
  • امیرحسین هاشمیان
    نویسنده (3)
    امیرحسین هاشمیان
    دانشیار آمارزیستی، گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
اطلاعات نویسنده(گان) توسط ایشان ثبت و تکمیل شده‌است. برای مشاهده مشخصات و فهرست همه مطالب، صفحه رزومه را ببینید.
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)