بررسی سلامت معنوی و حس انسجام در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو
دیابت به عنوان شایعترین بیماری مزمن متابولیک با ایجاد بحران در زندگی، باعث افزایش استفاده از حمایت معنوی به عنوان یک مکانیسم مقابله ای می شود. از متغیرهایی که موجب تقویت حس انسجام می شود، سلامت معنوی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی سلامت معنوی و حس انسجام در بیماران دیابتی نوع دو انجام شده است.
پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی است. در سال 1396، تعداد 120 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به بیمارستان امدادی شهر ابهر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و با استفاده از پرسشنامه جمعیت شناختی، سلامت معنوی و حس انسجام مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با کمک نرم افزار SPSS 16 و آزمون ها آماری توصیفی و استنباطی تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
بررسی بیماران از نظر سلامت معنوی نشان داد، میانگین سلامت معنوی در بیماران16/9± 96/2بود و 57/5درصد بیماران سلامت معنوی بالایی داشتند. میانگین حس انسجام در بیماران نیز17/1± 116 بود، همچنین با استفاده از آزمون پیرسون ارتباط مثبت معنا داری بین سلامت معنوی و حس انسجام مشاهده شد (0/001 = P).
با توجه به ماهیت مزمن بیماری دیابت، به نظر می رسد سلامت معنوی عامل موثری در بهبود حس انسجام و درنتیجه کاهش مشکلات روانی و عوارض ناشی از آن می باشد.
-
چالش های مراقبت پرستاری از بیماران بستری دارای اختلالات مصرف مواد
، نرگس ارسلانی*
فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی، بهار 1403 -
مقایسه تطبیقی برنامه آموزشی کارشناسی پرستاری ایران با دانشگاه کیس وسترن رزرو آمریکا
، نرگس ارسلانی، لادن ناصح، مریم احمدی، فاطمه تقلیلی، مسعود فلاحی خشکناب*
نشریه راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی، تابستان 1401