بررسی عوامل مرتبط با الگوهای ارتباطی زوجین ایرانی:مطالعه مروری مفهومی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

توجه به نوع الگوی ارتباطی زوجین در حل تعارضات زناشویی از اهمیت زیادی برخوردار است. این الگوها شامل سه الگوی ارتباط سازنده متقابل، الگوی ارتباط اجتنابی متقابل و الگوی توقع/کناره گیر می باشند. این مطالعه با هدف مطالعه مروری بر عوامل مرتبط با الگوهای ارتباطی زوجین ایرانی انجام شد.

مواد و روش ها

 این مطالعه از نوع مروری مفهومی است. مطالعه در پنج مرحله انجام شده است که عبارتند از:1- طراحی سوال تحقیق، 2- جستجو و استخراج مطالعات وابسته به تحقیق، 3- انتخاب مطالعات مرتبط، 4- جدول بندی و خلاصه کردن اطلاعات و داده ها و 5- گزارش نتایج آن.

یافته ها

 در این مطالعه مروری از میان 130 مطالعه، از 18 مقاله استفاده شد. عوامل تاثیر گذار بر الگوهای ارتباطی زوجین، در 4 طبقه قرار گرفت که شامل 1- سلامت معنوی و معنویت گرایی، 2- رضایتمندی زناشویی و رضایت جنسی، 3- سازگاری زناشویی، 4- سبک های عشق ورزی می باشد.

استنتاج

نتایج نشان داد عواملی همچون سلامت معنوی و معنویت گرایی، رضایت مندی زناشویی و رضایت جنسی، سازگاری زناشویی و سبک های عشق ورزی بر الگوهای ارتباطی زوجین تاثیرگذار است. پیشنهاد می شود درمانگران در ارائه راهکارهای ارتقادهنده الگوهای ارتباطی زوجین، جهت ایجاد ارتباط موثرتر و کارآمدتر به این عوامل توجه بیش تری مبذول نمایند.

زبان:
فارسی
صفحات:
222 تا 239
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2033995